• Yafan Wang a furnizat o nouă surpriză eliminând-o pe campioana de la US Open 2021.
  • Emmei Răducanu părea că i se va face rău la începutul setului al treilea și a fost verificată de un medic pentru tensiunea arterială.
  • În ciuda acestui fapt, ea a avut șanse de a se desprinde din nou în decisiv, dar Wang a rezistat.

Emma Răducanu a fost învinsă în turul al doilea de Yafan Wang (ocupanta locului 94 mondial). Revenită recent pe terenul de tenis (a suferit operații la ambele mâini și la gleznă), Răducanu se află pe locul 296 WTA, dar a ajuns pe tabloul principal de la Melbourne după ce mai multe jucătoare s-au retras, scrie BBC.

După ce a învins-o în runda inaugurală pe Sorana Cîrstea (revenind de la 0-6, 0-3), Yafan Wang a furnizat o nouă surpriză eliminând-o pe campioana de la US Open 2021.

Emma a reușit mai multe lovituri câștigătoare (45-42), dar a comis aproape de două ori mai multe erori neforțate (57-32). Sportiva din China s-a impus după un meci de aproape trei ore, scor 6-4, 4-6, 6-4.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Emmei Răducanu părea că i se va face rău la începutul setului al treilea și a fost verificată de un medic pentru tensiunea arterială. În ciuda acestui fapt, ea a avut șanse de a se desprinde din nou în decisiv, dar Wang a rezistat.

Eliminarea lui Răducanu a venit imediat după ce Katie Boulter, care a preluat locul 1 britanic, a pierdut în fața chinezoaicei Zheng Qinwen, cap de serie numărul 12, pe același teren de la Kia Arena.

Semne pozitive pentru Răducanu în ciuda înfrângerii

Pentru orice jucător care revine după o absență atât de lungă, este nevoie de timp pentru a ajunge la finețea unui meci și va fi nevoie de răbdare cu evoluția sa. Pentru Răducanu, având în vedere lista lungă de lupte fizice și mentale pe care le-a îndurat de la câștigarea US Open 2021, este necesară și mai multă prudență.

Prin urmare, nu a fost surprinzător – dar nu neapărat îngrijorător – să o vedem pe Răducanu suferind fizic în setul decisiv al unei lupte intense cu Wang, locul 94. Felul în care a luptat pe tot parcursul unui concurs de trei ore și a arătat crâmpeie din calitatea ei incontestabilă a fost încurajator și admirabil.

Citește și