• Kosovo cere Comitetului Olimpic Internațional să ia sancțiuni disciplinare împotriva lui Novak Djokovic.
  • Djokovic a creat tensiuni politice la French Open când a spus ,,Kosovo este inima Serbiei” .
  • Djokovic a scris mesajul pe obiectivul unei camere de luat vedere după victoria sa din primul tur.

Novak Djokovic a provocat tensiuni politice la French Open când a scris pe obiectivul unei camere de luat vedere mesajul „Kosovo este inima Serbiei” după victoria sa din primul tur, scrie Reuters.

În ziua în care Novak Djokovic a făcut afirmația 30 de soldați ai forțelor de menținere a păcii NATO au fost răniți în confruntările cu protestatari sârbi din orașul Zvecan, locul unde a crescut tatăl sportivului. Djokovic este unul dintre cei mai cunoscuți jucători de tenis, clasat pe locul 3 în topul Association of Tennis Professionals, acesta deține un record de 22 de titluri Grand Slam și luptă pentru următorul titlu.

Care este motivul controversei?

Autoritățile sârbe au declarat că motivul violențelor și implicit al protestelor a fost câștigul primarilor de etnie albaneză a mandatelor în zona nordică a țării, iar sportivul a amplificat aceaste tensiuni.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

,,Novak Djokovic a promovat încă o dată propaganda naționaliștilor sârbi și s-a folosit de profesia lui pentru a face acest lucru” declară Ismet Krasniqi, președintele Comitetului Olimpic din Kosovo într-un comunicat. „Declarațiile ulterioare după meci făcute de o figură publică cu o influentă mare, fără niciun sentiment de remușcare, au ca rezultat creșterea nivelului de tensiune și violență între Albania și Kosovo” a adăugat el.

NATO a anunțat că va trimite încă 700 de soldați în plus față de cei 4.000 care sunt deja în Kosovo pentru a reduce violențele.

Citește și