• Barcelona a câștigat al treilea titlu de campioană a Ligii Campionilor la fotbal feminin în patru ani, învingând Lyon cu 2-0.
  • Aitana Bonmatí a marcat în repriza a doua, iar Alexia Putellas a adăugat al doilea gol în prelungiri.
  • Barcelona a devenit al treilea club cu trei titluri în Liga Campionilor feminină, în fața unei mulțimi record de 50.827 de spectatori, alături de Lyon și Eintracht Frankfurt.

Barcelona a pus capăt unei serii de înfrângeri în fața lui Lyon și și-a adjudecat sâmbătă al treilea titlu de campioană a Ligii Campionilor la fotbal feminin în patru ani, scrie Associated Press.

Jucătoarea mondială a anului, Aitana Bonmatí, a marcat în repriza a doua, iar Alexia Putellas a adăugat al doilea gol în prelungirile timpului de odihnă pentru ca Barcelona să câștige cu 2-0, după ce pierduse precedentele două finale jucate împotriva echipei franceze.

Clubul catalan nu câștigase niciodată în cele patru meciuri anterioare cu Lyon, care rămâne cel mai titrat club din fotbalul feminin, cu opt trofee europene.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL

În fața unei mulțimi record de 50.827 de spectatori la finală, Barcelona a devenit al treilea club cu trei titluri în Liga Campionilor feminină, după cele opt ale lui Lyon și cele patru ale lui Eintracht Frankfurt.

Această victorie se adaugă la dominația recentă a Barcelonei în fotbalul feminin. Aceasta a jucat a patra finală consecutivă a Ligii Campionilor la fotbal feminin, după ce a câștigat-o anul trecut și în 2021.

Citește și