• Cluburile din Premier League au convenit în mod colectiv să retragă sponsorizarea jocurilor de noroc.
  • Anunțul a fost făcut în urma unei consultări între ligă, cluburile sale și Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport.
  • Premier League va deveni prima ligă sportivă din Marea Britanie care va lua o astfel de măsură în mod voluntar pentru a reduce publicitatea la jocurile de noroc.

Cluburile din Premier League au convenit în mod colectiv să retragă sponsorizarea jocurilor de noroc de pe partea din față a tricourilor lor de meci până la sfârșitul sezonului 2025-26.

Cu toate acestea, după termenul limită, cluburile vor putea continua să prezinte mărci de jocuri de noroc în zone precum mânecile tricourilor și publicitatea pe LED-uri. Cluburilor li se va permite să obțină noi contracte pentru partea din față a tricourilor înainte de termenul limită, scrie BBC.

Anunțul a fost făcut în urma unei consultări între ligă, cluburile sale și Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS), ca parte a revizuirii în curs de desfășurare de către guvern a legislației actuale privind jocurile de noroc.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Opt cluburi din prima ligă au companii de jocuri de noroc pe partea din față a tricourilor lor, în valoare estimată de 60 de milioane de lire sterline pe an.

În urma acestei decizii, Premier League va deveni prima ligă sportivă din Marea Britanie care va lua o astfel de măsură în mod voluntar pentru a reduce promovarea jocurilor de noroc. Liga colaborează, de asemenea, cu alte sporturi la elaborarea unui nou cod pentru sponsorizarea responsabilă a jocurilor de noroc.

Nu se aștepta ca guvernul să propună interzicerea sponsorizării jocurilor de noroc, planul fiind ca Premier League să fie de acord în mod voluntar cu o schimbare.

Reformele la Legea din 2005 privind jocurile de noroc au fost în mare parte aprobate de fostul prim-ministru Boris Johnson înainte ca acesta să se retragă în iulie anul trecut, ceea ce a dus la întârzierea publicării unei cărți albe privind jocurile de noroc.

Citește și: