• Ministrul francez al sportului, Amelie Oudea-Castera, a declarat că mesajul lui Djokovic nu a fost adecvat”.
  • Nu se așteaptă ca Novak Djokovic să fie sancționat de turneu deoarece jucătorilor nu le este interzis să facă declarații politice.
  • Djokovic a lipsit anul trecut de la Australian Open și a fost expulzat din țară pentru că nu a fost vaccinat pentru COVID.

Comitetul Olimpic din Kosovo a cerut autorităților să deschidă o procedură disciplinară împotriva lui Novak Djokovic pentru mesajul său controversat despre țară. Jucătorul sârb a scris Kosovo este inima Serbiei” pe camera de luat vederi după victoria sa din primul tur de la Roland Garros, scrie Sky News.

Ulterior, el a declarat într-o conferință de presă că este foarte dureros pentru mine, ca sârb, să văd ce se întâmplă în Kosovo și modul în care oamenii noștri sunt practic alungați din municipalități”. Djokovic a fost acuzat că a alimentat tensiunile dintre sârbi și etnicii albanezi în discordia veche de secole dintre cele două părți.

Ismet Krasniqi, președintele Comitetului Olimpic din Kosovo, a declarat: Djokovic a promovat încă o dată propaganda naționaliștilor sârbi și a folosit platforma sportivă pentru a face acest lucru. Declarațiile ulterioare de după meci făcute de o astfel de figură publică fără niciun sentiment de remușcare au ca rezultat direct creșterea nivelului de tensiune și violență între cele două țări.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Mesajul lui Djokovic, considerat neadecvat

Între timp, ministrul francez al sportului, Amelie Oudea-Castera, a declarat că mesajul lui Djokovic nu a fost adecvat”, deși Federația Internațională de Tenis, care guvernează jocul la nivel global, a declarat că numărul trei mondial nu a încălcat nicio regulă. Campionul de 22 de ori la Grand Slam a declarat după ce a câștigat meciul din turul al doilea la Roland Garros că a fost condus de dramă.

Referindu-se la declarația sa despre Kosovo, el a spus: Bineînțeles că sunt conștient că mulți oameni nu vor fi de acord, dar este ceea ce este. Este ceva pentru care eu militez. Așa că asta e tot. Grand Slam fără drame, nu cred că se poate întâmpla pentru mine. Cred că asta mă motivează și pe mine.”

Djokovic, al cărui tată s-a născut în Kosovo, a refuzat să confirme dacă directorul Openului Franței, Amelie Mauresmo, a discutat cu el despre acest subiect, spunând: Amelie Mauresmo nu a discutat cu el. Nu mai am niciun comentariu pe această temă. Am spus ceea ce trebuia să spun”.

Nu se așteaptă ca el să fie sancționat de turneu deoarece jucătorilor nu le este interzis să facă declarații politice. Djokovic a lipsit anul trecut de la Australian Open și a fost expulzat din țară pentru că nu a fost vaccinat pentru COVID.

Citește și