Ronaldo are probleme după ce a lansat NFT-uri alături de Binance. Ce sumă ar putea pierde fotbalistul

Cristiano Ronaldo se confruntă cu un proces colosal, în care e pasibil să plătească un miliard de dolari, după ce a lansat o colecție de NFT-uri, alături de Binance, anunță AP News.

Cristiano Ronaldo și-a lansat propria colecție de NFT-uri anul trecut, înainte de Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Unele dintre obiectele virtuale s-au vândut chiar și cu 10.000 de dolari, iar acum, după ce Binance și-a declarat falimentul, foarte mulți clienți îl acuză pe Ronaldo că, prin aprobarea lui, i-a determinat să facă investiții costisitoare și nesigure.

NFT-urile și-au pierdut practic valoare odată cu acordul semnat de Binance cu autoritățile americane, prin care deținătorul de criptomonede recunoaște că a încălcat legea. După cum bine știm, tot acest lucru a dus și la demisia creierului Binance, Changpeng Zhao din funcția de CEO, lucru care a dus la căderea acțiunilor Binance.

În procesul deschis împotriva lui Ronaldo și Binance, acuzatorii spun că vânzările NFT ale Binance au fost conduse „cu ajutorul și asistența de bună voie a unora dintre cele mai bogate, puternice și recunoscute organizații și celebrități de pe tot globul” – inclusiv Ronaldo. Căutările online pentru Binance au crescut cu 500% după ce colecția fotbalistului a fost anunțată, iar jetoanele sale premium s-au vândut într-o săptămână.

Dosarele judiciare susțin, de asemenea, că Ronaldo ar fi trebuit să dezvăluie suma cu care a fost plătit pentru parteneriatul cu Binance din postura de vedetă globală. Nici Ronaldo, nici reprezentanții Binance nu au comentat public acuzațiile care li se aduc.

Citește și

Exit mobile version