• Recent, înotătorul David Popovici a promovat examenul de Bacalaureat.
  • Sportivul se pregătește de trei probe, 100 m fluture, 100 m şi 200 m liber, în cadrul Cupei României la înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, din 2-4 iunie.
  • David Popovici este dublu campion mondial şi european 100 şi 200 m liber.

La 18 ani, înotătorul David Popovici va participa la al doilea său concurs din acest an. În urma Campionatelor Naţionale de la Otopeni, din perioada 5-9 aprilie, acesta a câştigat şase titluri naţionale (50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m fluture, 100 m fluture, 00 m spate) şi a îndeplinit baremul olimpic la 100 m liber.

Antrenorul Adrian Rădulescu a menționat că David Popovici nu şi-a stabilit niciun obiectiv deosebit pentru competiţia de la Otopeni, mai ales că programul său de pregătire a fost influențat de Bacalaureat: „N-avem niciun obiectiv pentru acest concurs. Vrem doar sa vedem la ce nivel se află în momentul acesta şi să ne luăm câteva repere pentru perioada până la CM de nataţie de la Fukuoka (14-30 iulie). Ne-am adaptat programul de antrenament în ultimele săptămâni în conformitate cu calendarul examenului de Bacalaureat şi de pregătirea pentru acesta. A fost o experienţă diferită, am descoperit că putem avea flexibilitatea necesară, iar acest lucru îl va ajuta in viitoarele sesiuni pe care le va naviga ca student’”.

Pentru că nu este o competiţie omologată de Federaţia internaţională de nataţie, antrenorul a adăugat că David nu poate realiza un alt barem de calificare la JO 2024 : „Nu ştiu dacă poate realiza un nou barem, dar nici n-ar conta. World Aquatics îţi permite sa organizezi o singură competiţie omologată pe an calendaristic, iar aceasta a fost Campionatul Naţional din aprilie’”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Popovici va concura pe 2 iunie în serii şi în finală la 100 m fluture, pe 3 iunie în serii şi finală la 100 m liber, iar pe 4 iunie în serii şi finală la 200 m liber. Până la Mondialele de nataţie din Japonia, unde probele de înot se desfăşoară între 23 şi 30 iulie, David Popovici va participa la a 59-a ediţie a Trofeului Settecolli de la Foro Italico, din 23-25 iunie.

Citește și