• Experții recomandă ca adulții să facă un anumit tip de activitate fizică în fiecare zi, de la o activitate moderată, cum ar fi mersul pe jos în pas vioi, până la o activitate viguroasă, cum ar fi alergarea.
  • Cu toate acestea, mulți nu reușesc să facă nici măcar o singură sesiune de 30 de minute de exerciții fizice pe săptămână.
  • Dar fiecare persoană are nevoi și niveluri de abilitate diferite, așa că poate fi dificil să știți cât de mult exercițiu ar trebui să faceți pentru a vă atinge obiectivele de fitness.

Un stil de viață activ are beneficii fizice și psihice majore, deoarece creșterea ritmului cardiac și antrenarea regulată a corpului poate reduce riscul multor tipuri de boli și afecțiuni.

Experții recomandă ca adulții să facă un anumit tip de activitate fizică în fiecare zi, de la o activitate moderată, cum ar fi mersul pe jos în pas vioi, până la o activitate viguroasă, cum ar fi alergarea.

Cu toate acestea, mulți nu reușesc să facă nici măcar o singură sesiune de 30 de minute de exerciții fizice pe săptămână, scrie The Independent.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Pentru că fiecare persoană are nevoi și niveluri de abilitate diferite, poate fi dificil să știți cât de mult ar trebui să vă antrenați pentru a vă atinge obiectivele de fitness.

Antrenorul personal și directorul KMAK Fitness, Kunal Makwana, oferă pentru The Independent, câteva sfaturi referitor la antrenamentul dumneavoastră pentru a vă atinge obiectivele de fitness, asigurând în același timp un regim de antrenament echilibrat, sigur și distractiv.

Câte zile pe săptămână ar trebui să faceți exerciții fizice?

În mod ideal, ar trebui să încercați să vă antrenați de trei sau patru ori pe săptămână. Dacă puteți face puțin mai mult, atunci este foarte bine. Cu toate acestea, nu cred că aveți nevoie de mai mult de atât doar pentru că trebuie să petreceți timp pentru recuperare”, spune Makwana.

De asemenea, puteți repartiza exercițiile fizice în mod egal pe parcursul săptămânii pentru a evita să exagerați cu orice activitate viguroasă și pentru a vă asigura că nu vă accidentați în timp ce faceți exerciții.

Cât de lungi ar trebui să fie antrenamentele tale?

Este o concepție greșită comună că ar trebui să faci exerciții fizice pentru perioade lungi de timp dacă vrei să te pui în formă. Cu toate acestea, antrenamentele prea lungi pot duce la oboseală, ceea ce poate duce la rănire dacă sunteți prea obosit pentru a efectua un exercițiu cu forma sau echipamentul corect.

Antrenamentele nu ar trebui să dureze mai mult de 90 de minute”, sfătuiește Makwana.

În mod ideal, între 60 și 90 de minute este în regulă dacă sunteți un profesionist ocupat. Scopul ar trebui să fie să intrați și să ieșiți, mai degrabă decât să petreceți două-trei ore, ceea ce nu va fi productiv pentru nimeni în general, mai ales dacă sunteți ocupat.”

Care este o modalitate bună pentru un începător de a se apuca de exerciții fizice?

Potrivit lui Makwana, antrenamentul cu greutăți este o modalitate excelentă de a începe să faci exerciții fizice dacă nu ai mai făcut exerciții până acum. Acesta este cunoscut și sub numele de antrenament de rezistență sau de forță și folosește greutăți pentru a dezvolta forța musculară.
Cu toate acestea, începătorii nu ar trebui să încerce să înceapă antrenamentul cu greutăți pe cont propriu.

Vă sfătuim să căutați cursuri pentru a începe”, spune Makwana. „Veți face cunoștință cu comunitățile, veți face cunoștință cu noi prieteni și veți primi un fel de direcție în același timp.”

Poți să te antrenezi cu greutăți două sau trei zile la rând?

Nu este recomandat să efectuați antrenamente cu greutăți timp de mai multe zile la rând, deoarece mușchii dvs. vor avea nevoie de timp între antrenamente pentru a se recupera.

Vă recomandăm să aveți cel puțin o zi de pauză între sesiunile de antrenament, astfel încât să vă puteți recupera mai eficient, în special la începutul călătoriei”, spune Makwana.

El sfătuiește să alternați antrenamentul cu greutăți cu exerciții cardio, deși nu este necesar să faceți cardio în același timp cu antrenamentul cu greutăți.

Cât de important este somnul pentru rutina ta de fitness?

Somnul reprezintă 33% din viața ta”, spune Makwana, adăugând:„Prin urmare, somnul este absolut crucial pentru recuperarea ta, dacă vrei să devii mai puternic și mai bun la antrenamentele tale”.

Un ciclu de somn perturbat poate duce, de asemenea, la pofte alimentare, ceea ce poate împiedica eforturile de a pierde în greutate, spune el.

Studiile au arătat că a fi privat de somn poate schimba nivelul hormonilor apetitului din organism, ceea ce duce la creșterea foamei.

Cum vă puteți asigura că vedeți rezultate din rutina de exerciții fizice?

Odată ce v-ați dat seama care sunt obiectivele dumneavoastră în materie de exerciții fizice și ați stabilit un regim de antrenament care funcționează pentru dumneavoastră, Makwana spune că cel mai bun mod de a obține rezultate este să „creșteți progresiv încărcătura în fiecare săptămână”.