• Cei care își programează ora de sport dimineața au raportat că au și diete mai sănătoase.
  • Exercițiile fizice regulate dimineața pot contribui la creșterea concentrării.
  • Exercițiile fizice dimineața pot fi o modalitate eficientă de a gestiona stresul și de a-ți începe ziua într-un mod pozitiv. 

Cine se trezește de dimineață slăbește mai repede. Studiile arată că cel mai bun moment al zilei pentru a vă antrena și a avea și rezultate este dimineața.

De-a lungul timpului, acest moment optim al activității fizice, a fost nu doar extrem de discutat ci și controversat. Acum se pare că începutul zilei pare a fi cel mai bun moment.

S-au analizat date din două cicluri 2003-2004 și 2005-2006 în cadrul Sondajului Național de Sănătate și Nutriție de la Centrele pentru Control și Prevenire a Bolilor din SUA. Rezultatele obținute de cei care s-au antrenat dimineața, mai exact în intervalul 7-9 dimineața, au fost net superioare celor care aleg sportul seara, poate când randamentul după o zi grea la birou este mult mai scăzut.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Cei care își programează ora de sport dimineața au raportat că au și diete mai sănătoase cu mai puține calorii și rezultate pe termen lung. Exercițiile fizice regulate dimineața pot contribui la creșterea concentrării și la îmbunătățirea clarității mentale pe parcursul zilei. Prin stimularea fluxului de sânge către creier, sportul dimineața poate spori capacitatea de concentrare și performanța cognitivă.

Citește și: