Fostul ministru Teodorovici, gafă de proporții într-un atac la adresa ministrului Novak: „Sinistrul” sportului să câștige el măcăr o medalie

Sursa foto: facebook.com/eugenorlandoteodorovici

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici gafează într-o postare despre Eduard Novak, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra: „să câştige el măcar o medalie la Jocurile Olimpice”.

Bravo, Ana Maria Popescu! Te-ai comportat ca o adevărată campioană a României Noi suntem mândri de tine! Un ministru care nu înţelege toată sudoarea şi toate sacrificiile făcute de un sportiv ca să ajungă la performanţă, nu are ce căuta la conducerea sportului românesc! Şi da, aşteptăm cu interes ca <sinistrul> sportului, Carol-Eduard Novak, care nu a făcut nimic pentru sportivii români, să câştige el măcar o medalie la Jocurile Olimpice, dacă e în stare … Nu contează de care”, scrie Eugen Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

El îi cere demisia lui Novak.

„Până atunci, tot binele pe care îl poate face e să-şi dea demisia”, conchide Teodorovici.

Carol-Eduard Novak este ciclist paralimpic rutier şi de pistă. A câştigat prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice, dar şi prima medalie de aur, în cadrul ediţiei din 2012 de la Londra.

Conform Wikipedia, înainte de a-şi începe cariera sportivă ca ciclist, Novak a fost activ ca patinator de viteză timp de zece ani: a câştigat 11 titluri naţionale şi a stabilit un total de 30 de recorduri româneşti la nivel juvenil, terminând pe locul 10 la Mondialul de juniori.

În 1996, la doar 20 de ani, a suferit un accident de maşină care a dus la amputarea piciorului drept. Accidentul i-a spulberat visul de a participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Nagano. După o scurtă pauză în cariera sportivă, Novak a început să concureze în competiţii de paraciclism în clasa C4, precum şi în curse Elite. Devenit profesionist în 2001, realizează primul rezultat major în 2003, prin câştigarea Campionatului European Paraciclist. Se descrie ca un „nebun” care se străduieşte întotdeauna să fie primul şi cel mai bun.