• Kelvin Kiptum s-a prăbușit la pământ după ce a câștigat duminică Maratonul de la Londra și a înregistrat al doilea cel mai rapid timp din istorie pe această distanță.
  • Alergătorul kenyan în vârstă de 23 de ani a doborât recordul traseului cu un timp de 2 ore, 1 minut și 25 de secunde și a ratat cu doar 16 secunde recordul mondial al lui Eliud Kipchoge.
  • La cursă au participat peste 47.000 de alergători.

Atletul kenyan Kelvin Kiptum, în vârstă de 23 de ani, s-a prăbușit la pământ după ce a câștigat duminică Maratonul de la Londra cu al doilea cel mai rapid timp din istorie, 2 ore, 1 minut și 25 de secunde, la 16 secunde de recordul mondial al lui Eliud Kipchoge, scrie AP.

Kiptum, care devenise al treilea cel mai bun alergător din lume la primul său maraton, la Valencia în decembrie, a fost urmat de compatriotul său Geoffrey Kamworor şi de etiopianul Tamirat Tola, campion mondial al disciplinei.

Sunt foarte fericit de rezultat” , a declarat Kiptum. Nu știu ce să spun acum, sunt doar recunoscător. Traseul s-a simțit bine, a fost puțină ploaie pe la jumătatea traseului, dar a fost OK.

La feminin s-a impus dubla campioană olimpică de la Tokyo (5.000 m şi 10.000 m), Sifan Hassan, din Ţările de Jos, care a trecut la sprint de etiopianca Alemu Megertu şi kenyanca Peres Jepchirchir.

La cursă au participat peste 47.000 de alergători.

Citește și
FOTO. Noi fotografii cu Prințul Louis, care sărbătorește cinci ani, au fost făcute publice de Casa Regală a Marii Britanii

Cel mai „bătrân” copac din lume este capabil să dezvăluie secretele planetei. Ce vârstă se estimează că are arborele

FOTO. Muzeul Auschwitz emite un avertisment după ce a identificat o fotografie „nerespectuoasă” a unui turist