• În vară are loc ,,Maratonul pentru toți” din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.
  • Participanții vor putea fi susținuți de atleți de performanță.
  • Înscrierile la competiție încă sunt deschise.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 au anunțat joi că „Maratonul pentru toți” va începe la ora 21.00. Participanții vor pleca din fața Primăriei Parisului. Va fi primul eveniment din istoria Jocurilor care este deschis publicului larg, scrie RMC Sport.

Pe 10 august 2024, cei peste 20.000 de participanți la „Maratonul pentru toți” vor fi pregătiți să alerge. Startul va fi dat la ora 21.00, în fața Primăriei Parisului, pentru a „garanta participanților condiții optime de alergare”. Acest program ar putea reduce impactul temperaturii în acea perioadă a anului.

La start, alergătorii vor fi înconjurați de atleți și de ambasadori ai Jocurilor care vor veni să-i încurajeze. Traseul va fi același cu cel parcurs de maratoniștii olimpici: 42 km pe lângă Palais Garnier, Muzeul Luvru și Castelul Versailles.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Se scrie istorie

Este pentru prima dată în istorie când un eveniment deschis publicului larg este organizat în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice. Pentru cei mai puțin rezistenți, o cursă de 10 kilometri este, de asemenea, planificată pentru 10 august. Și aici, zeci de mii de participanți vor pleca din fața Primăriei Parisului, dar la ora 23.30. Pentru a spera să obții un număr în acea zi, trebuie să te înscrii la Clubul Paris 2024, să participi la evenimentele „Team Orange Running” sau să descarci aplicația „Marathon Pour Tous”.

Numerele de cursă sunt acordate în urma unor probe sportive sau în urma unor trageri la sorți. Următoarea oportunitate va avea loc pe 17 iunie, cu 1.000 de numere de cursă distribuite la finalul unui maraton de ștafetă la Paris.

Cursa se va desfășura sub forma unui maraton, în timpul căruia 1.000 de echipe a câte cinci persoane vor trebui să parcurgă, în ștafetă, 42 km. Fiecare echipă va trebui să aibă în componență cel puțin două femei, pentru ca evenimentul să fie cât mai echitabil. Traseul „îi va duce de la Hôtel de Ville până la Quais de Seine, trecând pe sub Pont d’Arcole, Pont Notre-Dame, Pont au Change și Pont Neuf”.

Citește și