• Gemenele Maryna și Vladyslava Aleksiiva își doresc să câștige medalia de aur.
  • În ciuda condițiilor dificile, gemenele mențin o mentalitate de învingător.
  • Se antrenează într-o piscină afectată de bombardament, care nu dispune de un generator funcțional pentru încălzirea apei.

Maryna și Vladyslava Aleksiiva sunt gemenele care vor reprezenta Ucraina la Jocurile Olimpice de vară din Paris. Ucraina vrea să cucerească aurul olimpic la înot artistic. Speranța stă pe umerii a două surori, care au reușit performanța de a obține bronzul în 2020, la Tokyo.

Mentalitatea de învingător este cel mai bine descrisă de povestea celor două. Pregătirea pentru Jocurile Olimpice este în sine un proces amplu. Pe lângă tot ceea ce presupune viața de sportiv, cele două încearcă constant să alunge gândul că locul în care se antrenează poate fi ținta unor atacuri aeriene.

Cum reușesc să se antreneze

Este foarte greu de imaginat prin ce trec Maryna și Vladyslava. Ceea ce, peste doar câteva luni, va deveni pentru ele bazinul olimpic, acum este doar o piscină fără ferestre din Harkov, orașul lor natal. Baza sportivă a fost grav avariată într-un bombardament din 2022. Totodată, piscina de care se simt atât de atașate nu mai este conectată la un generator care să încălzească apa în timpul penelor dese de curent.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Mulți nu ar face față acestor condiții, dar nu este și cazul gemenelor, care reușesc să își păstreze zâmbetul pe buze. Doar ele știu prin ce au trecut atunci când orașul a fost invadat de soldați și au fost nevoite să fugă în Italia pentru a-și continua antrenamentele.

Citește și: