• Superbowl este finala NFL, campionatul mondial de fotbal american.
  • Primul Superbowl s-a jucat în 1967.
  • Cel mai scump bilet la Superbowl costă 70.000 de dolari.

Urmează cel mai așteptat weekend al americanilor – duminica asta va fi noaptea de 10 miliarde de dolari – asta e cifra de afaceri pentru SuperBowl. Finala din fotbalul american dintre San Francisco 49’ers si Kansas City Chiefs nu e doar un meci. Și nu e doar un eveniment sportiv. 120 de milioane de oameni sunt așteptați să urmărească show-ul pe ecrane. Alți 70.000 vor fi în tribune.

Stadionul de două miliarde de dolari – „Allegiant” din Paradise, Nevada – și-a mărit special capacitatea pentru evenimentul la care biletele de lux ajung si la 70.000 de dolari. Chiar te simți ca în Paradis. Arena are un monitor de 84 de metri pătrați care va reda tot ce vor filma cele 165 de camere TV.

Totul costă. 7 milioane de dolari e slotul de publicitate de 30 de secunde transmis in pauza meciului – când omul cu show-ul va fi raperul Usher. Printre staturi vor fi Jennifer Lopez, John Travolta, Ben Affleck sau Steve Martin.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

În tribune toți ochii vor fi pe Taylor Swift, iubita unuia din jucătorii lui Kansas, Travis Kelce. Jucătorii celor două echipe sunt si invidioși pentru că prea mulți fani o vor urmări mai mult pe ea decât pe ei.

Și pentru că spectatorii nu pot sta 6 ore pe stadion fără să mănânce, sunt pregătite și meniurile: popcorn pentru toată lumea plus clasicii hot-dogi, burgeri, burito, dar și gogoși. Același meniu se produce și pentru telespectatorii de acasă. 2.5 milioane de dolari costă toată mâncarea.

Citește și