• Jucătorul Angliei se va muta la Madrid cu un contract de șase ani.
  • Bellingham va fi prezentat de noul club joi.
  • Englezul devine al șaptelea jucător britanic care semnează pentru Real Madrid, după Laurie Cunningham, Steve McManaman, David Beckham, Michael Owen, Jonathan Woodgate și Gareth Bale.

Real Madrid a finalizat semnarea lui Jude Bellingham de la Borussia Dortmund. Mijlocașul Angliei a încheiat un contract pe șase ani la Bernabéu, relatează The Guardian. Dortmund a confirmat într-o declarație săptămâna trecută că Madridul a fost de acord să plătească o sumă inițială de 103 de milioane de euro pentru tânărul de 19 ani. Real a confirmat miercuri dimineață că afacerea a fost încheiată.

Real Madrid CF și Borussia Dortmund au convenit asupra transferului jucătorului Jude Bellingham, care va rămâne legat de clubul nostru în următoarele șase sezoane”, se arată într-un comunicat al celor 14 ori câștigători ai Ligii Campionilor. „Mâine, joi, 15 iunie, la ora 12:00, la Real Madrid City, va avea loc ceremonia de prezentare a lui Jude Bellingham ca nou jucător de la Real Madrid. După aceea, Jude Bellingham va apărea în presă.”

Sursă: Goal

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Dortmund a dezvăluit că taxa de transfer a constat dintr-o „suma fixă ​​mare” și „variabile legate de performanță” repartizate pe o perioadă de șase ani. „Îi mulțumim lui Jude pentru trei ani plini de pasiune la Borussia Dortmund. A fost o perioadă fantastică împreună”, a spus directorul lor executiv Hans-Joachim Watzke. „Mulțumirile noastre se adresează și lui Real Madrid pentru discuțiile întotdeauna corecte și constructive.” Directorul sportiv Sebastian Kehl a adăugat: „Jude s-a dezvoltat foarte pozitiv cu noi la o vârstă fragedă. El a decis că acum vrea să treacă la Real Madrid. Îi mulțumim lui Jude pentru tot ce ne-a dat nouă și piesa noastră și îi dorim toate cele bune pentru viitor.”

Bellingham, care a jucat 132 de apariții pentru Dortmund după ce s-a mutat de la Birmingham City în 2020, la scurt timp după cea de-a 17-a aniversare, a declarat pe site-ul oficial al clubului german: „Vă mulțumesc tuturor celor asociați cu BVB și fanilor pentru tot ce a avut loc în ultimii trei ani. A fost o onoare să-ți porți tricoul de atâtea ori, indiferent dacă a fost în momentele de înaltă sau de jos. Deși sunt mulțumit de următoarea mea destinație, nu voi uita niciodată călătoria pe care am făcut-o pentru a ajunge acolo. Einmal Borusse, immer Borusse. Mult succes pentru viitor. Heja BVB!”

Bellingham, jucătorul sezonului din Bundesliga

În perioada petrecută la Dortmund, Bellingham a marcat 24 de goluri și a oferit 25 de pase decisive, iar recent a fost numit jucătorul sezonului din Bundesliga. Ei au ratat titlul într-un mod agonizant în ultima zi a campaniei, Bellingham fiind nevoit să urmărească de pe margine din cauza unei accidentări. Aceeași problemă la genunchi îl va face să rateze viitoarele calificări la Euro 2024 împotriva Maltei și Macedoniei de Nord.

Stocul lui a crescut în timpul recentei Cupe Mondiale, când a marcat primul său gol în Anglia în victoria lor în faza grupelor împotriva Iranului. Bellingham a împărtășit, de asemenea, o sărbătoare pasională cu Jordan Henderson, după ce a stabilit golul căpitanului Liverpool în victoria împotriva Senegalului. Acest lucru a alimentat speculațiile că se îndreaptă către Anfield, dar Liverpool a dezvăluit în aprilie că nu vor urmări o mișcare pentru mijlocaș și nu își vor concentra fondurile de transfer pe o revizuire a echipei.

Liverpool a ratat calificarea în Liga Campionilor, un turneu pe care Bellingham a spus că îl vede „cea mai mare etapă”. „Obiectivul a fost întotdeauna câștigat”, a spus el luna trecută. „Când mă întrebi care sunt cele mai mari ambiții ale mele în joc, este să câștig totul. Și nu mi-e frică să spun asta. Toată lumea ar trebui să aibă acel obiectiv pe care îl simt ca fotbaliști profesioniști.”

Citește și: