• Messi a jucat în Japonia la doar câteva zile după acel amical din Hong Kong, înfuriind fanii din China.
  • Oficialii chinezi au anulat două meciuri amicale ale Argentinei care urmau să aibă loc în țară în luna martie.
  • Messi a rămas pe bancă pe toată durata meciului disputat la Hong Kong, invocând o accidentare.

Lionel Messi a subliniat legăturile sale speciale” cu China, în timp ce continuă să se confrunte cu furia fanilor chinezi pentru că a lipsit de la un meci din Hong Kong. Într-o înregistrare video pe site-ul de socializare Weibo, Messi a susținut că o accidentare l-a determinat să nu participe la meciul din 4 februarie, scrie BBC.

Messi a jucat în Japonia la doar câteva zile după acel amical din Hong Kong, înfuriind fanii din China, unde este extrem de popular. Reacția împotriva superstarului argentinian în vârstă de 36 de ani se prelungește de săptămâni întregi.

Oficialii chinezi au anulat două meciuri amicale ale Argentinei care urmau să aibă loc în țară în luna martie. Campionii mondiali urmau să înfrunte Nigeria la Hangzhou și Coasta de Fildeș la Beijing. Dar autoritățile fotbalului din capitala chineză au declarat: Beijingul nu intenționează, pentru moment, să organizeze meciul la care urma să participe Lionel Messi”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

De asemenea, biroul sportiv din Hangzhou a declarat că meciul pe care îl găzduia a fost anulat din motivele pe care toată lumea le cunoaște”.

Messi a rămas pe bancă pe toată durata meciului disputat la Hong Kong

Messi a rămas pe bancă pe toată durata meciului disputat la Hong Kong, invocând o accidentare. Publicația de stat Global Times l-a acuzat pe fotbalist și pe clubul său, Inter Miami, de motive politice” cu scopul de a face de rușine” Regiunea Administrativă Specială Chineză.

Dar în videoclipul Weibo postat luni, argentinianul a respins afirmațiile potrivit cărora ar fi lipsit de la joc din motive politice” ca fiind total neadevărate”. Subliniind afecțiunea sa specială” pentru poporul chinez, el a adăugat: Dacă ar fi fost așa, nici măcar nu aș fi călătorit în Japonia sau nu aș fi vizitat China de atâtea ori cât am făcut-o.”

El și-a repetat afirmația că nu a putut juca în Hong Kong din cauza unei inflamații la mușchiul aductor. Am încercat să mă antrenez și am făcut un efort pentru toți cei care veniseră să urmărească antrenamentul”, a spus el.

Citește și