• Spaniolul, care împlineşte 38 de ani luna viitoare, a lipsit de la turneul de anul trecut din cauza unei accidentări la şold.
  • „Dacă ar trebui să vă spun că este 100% ultimul meu Roland Garros, îmi pare rău, dar nu o voi face, pentru că nu pot prezice ce se întâmplă. Sper că înţelegeţi”, a declarat Nadal.
  • Nadal şi-a îndreptat atenţia spre confruntarea de luni cu Zverev, o revanşă a semifinalei din 2022.

Nadal, de 14 ori campion la Roland Garros, a declarat că există şansa ca turneul din acest an de la Paris să nu fie ultimul său turneu, înainte de meciul dificil cu Alexander Zverev, al patrulea favorit.

Spaniolul, care împlineşte 38 de ani luna viitoare, a lipsit de la turneul de anul trecut din cauza unei accidentări la şold care a necesitat o intervenţie chirurgicală şi a declarat că se aşteaptă să se retragă la sfârşitul anului 2024.

Dar el nu a mai repetat aceste cuvinte sâmbătă.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL

„Dacă ar trebui să vă spun că este 100% ultimul meu Roland Garros, îmi pare rău, dar nu o voi face, pentru că nu pot prezice ce se întâmplă. Sper că înţelegeţi”, a declarat Nadal la o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

„Nu vreau să închid 100% uşa, pentru că este un lucru foarte simplu. În primul rând, îmi place să joc tenis”, a spus el, adăugând că este „mai mult sau mai puţin sănătos” şi că „joacă fără limitări”.

„Poate că peste o lună şi jumătate voi spune „OK, e de ajuns, nu mai pot continua”. Dar astăzi nu pot garanta că va fi ultimul turneu”.

Nadal a lipsit de la Australian Open în ianuarie din cauza unei probleme musculare, iar cel care a fost de 22 de ori campion de Grand Slam a ridicat îndoieli cu privire la condiţia sa fizică pentru al doilea turneu major al anului, având probleme persistente la Barcelona, Madrid şi Roma.

„Mă simt mai bine. Acesta este adevărul”, a adăugat Nadal, părând mai vesel decât a fost în ultimele luni. „Probabil pentru că am făcut lucruri pentru a încerca să mă simt mai bine şi am lucrat fără oprire pentru a continua procesul, pentru a încerca să ajung aici într-un mod corespunzător”.

Nadal şi-a îndreptat atenţia spre confruntarea de luni cu Zverev, o revanşă a semifinalei din 2022, când germanul s-a retras după o accidentare la gleznă.

Citește și