• Kirsten Neuschäfer a devenit prima femeie care a câștigat cursa către Globul de Aur.
  • Neuschäfer a declarat că barca ei, Minnehaha, i-a fost „tovarășă” pe tot parcursul aventurii.
  • Primarul orașului Les Sables-d’Olonne a lăudat importanța reușitei lui Neuschäfer, în vârstă de 40 de ani.

Kirsten Neuschäfer a devenit prima femeie care a câștigat cursa către Globul de Aur, scrie CNN.

Neuschäfer și alți 15 concurenți, toți bărbați, au pornit din Les Sables-d’Olonne, Franța, pe 4 septembrie 2022, cu scopul de a face înconjurul lumii prin cele cinci Mari Capuri înainte de a se întoarce în orașul de coastă din vestul Franței.

Participanții concurează singuri, non-stop și cu bărci care amintesc de „epoca de aur” a navigației cu o singură mână – iahturile trebuie să fie proiectate înainte de 1988 și sunt fără GPS sau piloți automati.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cursa se bazează pe cursa Sunday Times Golden Globe Race din 1968-69, în cadrul căreia Sir Robin Knox-Johnston a devenit prima persoană care a făcut înconjurul lumii, navigând singur cu barca sa Suhaili fără oprire.

În momentul în care sud-africana Neuschäfer a trecut linia de sosire joi, doar alți doi marinari erau pe cale să termine cursa.

Neuschäfer a devenit prima femeie care a câștigat cursa

După ce a terminat cu un timp oficial de 233 de zile, 20 de ore, 43 de minute și 47 de secunde, Neuschäfer a declarat că barca ei, Minnehaha, i-a fost „tovarășă” pe tot parcursul aventurii.

Am vorbit mult cu ea. M-am și supărat pe ea, dar o iubesc foarte mult” , a explicat învingătoarea pentru Sail-World. „Este o barcă rapidă și elegantă, la care am lucrat mult timp. Am avut voința de a câștiga imediat ce m-am înscris în cursă și mi-am făcut toată pregătirea în consecință. ”

Neuschäfer a abordat, de asemenea, problema genului, având în vedere că a fost singura femeie din cursă, adăugând: „Nu am vrut să fiu într-o categorie separată, ci să concurez în condiții de egalitate cu toți căpitanii. „

FOTO – CNN

Primarul orașului Les Sables-d’Olonne, Yannick Moreau, a lăudat importanța reușitei lui Neuschäfer, în vârstă de 40 de ani.

„Singura femeie la startul celui mai lung eveniment sportiv din lume a ieșit învingătoare și a devenit o legendă. Este cu adevărat un moment istoric pe care tocmai l-am trăit înLes Sables-d’Olonne” , a declarat Moreau.

„Prin performanța sa sportivă, prin curajul său, prin eroismul său… Kirsten a devenit un model și o referință mondială. În Les Sables-d’Olonne, suntem fericiți și mândri să vedem cum se naște o legendă. „

Nu numai că Neuschäfer a câștigat, dar în timpul cursei, sud-africana s-a abătut de la drumul ei pentru a-l salva pe colegul Tapio Lehtinen.

Ambarcațiunea lui Lehtinen s-a scufundat, iar căpitanul finlandez a rămas blocat timp de peste 24 de ore în sudul Oceanului Indian. Câștigătoare a fost prima care a ajuns la Lehtinen și l-a salvat.

Citește și

Sora lui Meghan Markle susține că ea și prințul Harry au o relație toxică: „Ei sunt nesănătoși unul pentru celălalt”

FOTO. Noi imagini cu regele Charles al III-lea și regina consoartă au fost publicate de Palatul Buckingham. Ce poartă cuplul regal

Donator de spermă, oprit de instanță. Judecătorii au declarat că bărbatul a contribuit la producerea a 550-600 de copii