Nautism. Aventura lui Kirsten Neuschäfer, prima femeie care a câștigat o cursă în jurul lumii: „Trăiesc viața cu un optimism inconștient”

Kirsten Neuschäfer a devenit prima femeie care a câștigat cursa către Globul de Aur, scrie CNN.

Neuschäfer și alți 15 concurenți, toți bărbați, au pornit din Les Sables-d’Olonne, Franța, pe 4 septembrie 2022, cu scopul de a face înconjurul lumii prin cele cinci Mari Capuri înainte de a se întoarce în orașul de coastă din vestul Franței.

Participanții concurează singuri, non-stop și cu bărci care amintesc de „epoca de aur” a navigației cu o singură mână – iahturile trebuie să fie proiectate înainte de 1988 și sunt fără GPS sau piloți automati.

Cursa se bazează pe cursa Sunday Times Golden Globe Race din 1968-69, în cadrul căreia Sir Robin Knox-Johnston a devenit prima persoană care a făcut înconjurul lumii, navigând singur cu barca sa Suhaili fără oprire.

În momentul în care sud-africana Neuschäfer a trecut linia de sosire joi, doar alți doi marinari erau pe cale să termine cursa.

Neuschäfer a devenit prima femeie care a câștigat cursa

După ce a terminat cu un timp oficial de 233 de zile, 20 de ore, 43 de minute și 47 de secunde, Neuschäfer a declarat că barca ei, Minnehaha, i-a fost „tovarășă” pe tot parcursul aventurii.

Am vorbit mult cu ea. M-am și supărat pe ea, dar o iubesc foarte mult” , a explicat învingătoarea pentru Sail-World. „Este o barcă rapidă și elegantă, la care am lucrat mult timp. Am avut voința de a câștiga imediat ce m-am înscris în cursă și mi-am făcut toată pregătirea în consecință. ”

Neuschäfer a abordat, de asemenea, problema genului, având în vedere că a fost singura femeie din cursă, adăugând: „Nu am vrut să fiu într-o categorie separată, ci să concurez în condiții de egalitate cu toți căpitanii. „

FOTO – CNN

Primarul orașului Les Sables-d’Olonne, Yannick Moreau, a lăudat importanța reușitei lui Neuschäfer, în vârstă de 40 de ani.

„Singura femeie la startul celui mai lung eveniment sportiv din lume a ieșit învingătoare și a devenit o legendă. Este cu adevărat un moment istoric pe care tocmai l-am trăit înLes Sables-d’Olonne” , a declarat Moreau.

„Prin performanța sa sportivă, prin curajul său, prin eroismul său… Kirsten a devenit un model și o referință mondială. În Les Sables-d’Olonne, suntem fericiți și mândri să vedem cum se naște o legendă. „

Nu numai că Neuschäfer a câștigat, dar în timpul cursei, sud-africana s-a abătut de la drumul ei pentru a-l salva pe colegul Tapio Lehtinen.

Ambarcațiunea lui Lehtinen s-a scufundat, iar căpitanul finlandez a rămas blocat timp de peste 24 de ore în sudul Oceanului Indian. Câștigătoare a fost prima care a ajuns la Lehtinen și l-a salvat.

Citește și

Sora lui Meghan Markle susține că ea și prințul Harry au o relație toxică: „Ei sunt nesănătoși unul pentru celălalt”

FOTO. Noi imagini cu regele Charles al III-lea și regina consoartă au fost publicate de Palatul Buckingham. Ce poartă cuplul regal

Donator de spermă, oprit de instanță. Judecătorii au declarat că bărbatul a contribuit la producerea a 550-600 de copii

Exit mobile version