• Fiind unul dintre cele mai cunoscute vedete din fotbalul mondial, Neymar ar bifa toate căsuțele pentru Al-Hilal.
  • PSG ar saluta orice abordare pentru Neymar, al cărui contract expiră în 2025.
  • Neymar ar fi cel mai mare plus la ceea ce se preconizează a fi o vară dramatică de investiții pentru Saudi Pro League.

Neymar este cel mai recent superstar de pe radarul Arabiei Saudite, cu reprezentanții lui Al-Hilal la Paris, încearcă să obțină semnătura celui mai scump fotbalist din lume, relatează CBS. Cu Paris Saint-Germain dornic să se despartă de jucătorul de 31 de ani și saudiții pregătiți să ofere un pachet salarial uriaș, mingea este în terenul brazilianului dacă dorește să pună capăt carierei sale de nivel superior în Europa.

Al-Hilal se așteptase să-și asigure serviciile lui Lionel Messi până când acesta a decis să semneze pentru clubul MLS Inter Miami la începutul acestei luni; ei și proprietarii lor, Fondul de Investiții Publice (PIF), sunt dornici să asigure o adăugare alternativă pentru clubul din Riyadh, în timp ce caută să construiască pe rivalitatea dintre The Blue Waves și Al-Nassr al lui Cristiano Ronaldo. Fiind unul dintre cele mai cunoscute vedete din fotbalul mondial, Neymar ar bifa toate căsuțele pentru Al-Hilal.

Delegație de rang înalt de la Al-Hilal

Condițiile personale ar fi comparabile cu cele ale lui Ronaldo, al cărui pachet total se consideră a fi în jur de 200 de milioane de euro pe an. Surse indică faptul că giganții saudiți, de 18 ori campioni ai ligii, ar fi pregătiți să plătească în jur de 45 de milioane de euro ca taxă de transfer, dar încă nu au deschis un dialog cu Paris Saint-Germain în legătură cu semnarea.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

La rândul lor, PSG ar saluta orice abordare pentru Neymar, al cărui contract expiră în 2025. Într-adevăr, el este pe piață din vara trecută, dar nu a existat un interes prețios pentru un jucător care s-a luptat pentru fitness de când și-a câștigat 222 de milioane de euro. mutați de la Barcelona în 2017, jucând peste 30 de meciuri de club în toate competițiile o singură dată. Internaționalul brazilian și-a exprimat anterior dorința de a-și vedea afacerea la Parc des Princes, dar surse CBS Sports indică că a fost oferit cluburilor din Europa. Până acum au existat puține indicii de interes.

Neymar, cel mai valoros jucător pentru saudiți

Neymar ar fi cel mai mare plus la ceea ce se preconizează a fi o vară dramatică de investiții pentru Saudi Pro League. Campionii în vigoare, unul dintre cele patru cluburi deținute de PIF, precum și de Al-Hilal, Al-Nassr și Al-Ahli, și-au asigurat serviciile lui Karim Benzema și au convenit un contract de 200 de milioane de euro, un contract de doi ani cu opțiune pentru încă 12 luni cu N’Golo Kante. Al-Nassr speră să-și asigure serviciile lateralului Crystal Palace Wilfried Zaha, în timp ce vedetele lui Manchester City, Ilkay Gundogan și Riyad Mahrez, sunt căutate de cluburile saudite. Alexis Sanchez, Iago Aspas și Pierre-Emerick Aubameyang ar putea, de asemenea, să se mute în Orientul Mijlociu.

Citește și: