• Djokovic a fost învins în meciul de deschidere la Monte Carlo anul trecut de spaniolul Alejandro Davidovich Fokina.
  • În vârstă de 35 de ani, Djokovic spune că este mai selectiv în ceea ce privește angajamentele sale de joc în aceste zile.
  • El a sugerat că absența sa forțată de când a pierdut în fața lui Daniil Medvedev în semifinalele de la Dubai, la începutul lunii martie, i-ar putea fi de folos.

Novak Djokovic a declarat că este motivat” să înceapă mai bine decât de obicei sezonul pe zgură la Monte Carlo, în timp ce se pregătește pentru a 23-a încercare de Grand Slam la Roland Garros, scrie France 24.

Sârbul a revenit pe teren după ce luna trecută nu a reușit să obțină o derogare pentru a intra în Statele Unite pentru turneul de la Indian Wells și Miami Open, din cauza poziției sale împotriva vaccinării împotriva COVID. Sper că voi începe bine, pentru că în ultimele trei turnee de la Monte Carlo nu am avut prea mult succes”, a declarat duminică Novak Djokovic.

Sunt motivat și pentru că nu am jucat în ultima lună”, a adăugat Djokovic, care va intra în luptă la Mastersul de la Monte Carlo în turul al doilea împotriva americanului Mackenzie McDonald sau a rusului Ivan Gakhov, veniți din calificări. Câștigător în 2013 și 2015, Djokovic își va dori să ajungă departe într-un turneu privat de Rafael Nadal, de 11 ori campion, și de Carlos Alcaraz, din cauza accidentărilor.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

Cunosc foarte bine clubul. Sunt unul dintre jucătorii care locuiesc în Monaco și folosesc acest club ca bază de antrenament. Este o senzație grozavă să dormi în propriul pat, pe propria pernă și să poți avea un fel de sentiment de acasă de a juca în turneu”, a declarat Djokovic.

În vârstă de 35 de ani, Djokovic spune că este mai selectiv în ceea ce privește angajamentele sale de joc în aceste zile. Lucrurile nu mai sunt la fel ca acum 10 ani în ceea ce privește cantitatea de energie vitală pe care o am pentru a juca la fel de multe turnee ca ceilalți băieți mai tineri. Așa că, bineînțeles, aleg unde vreau să ating vârful de formă și cum vreau să-mi construiesc forma și cum vreau să lucrez în funcție de programul meu. Pentru sezonul de zgură nu este un secret unde vreau să pot juca cel mai bun tenis al meu – este Roland Garros”, a continuat jucătorul.

El a sugerat că absența sa forțată de când a pierdut în fața lui Daniil Medvedev în semifinalele de la Dubai, la începutul lunii martie, i-ar putea fi de folos.

M-am antrenat mai mult pe zgură, ceea ce este bineînțeles pozitiv dacă te gândești la sezonul de zgură. Nu am jucat un tenis foarte bun aici. Așa că sper ca anul acesta să pot începe sezonul pe zgură mai bine decât în anii precedenți, sper să-mi construiesc forma pe măsură ce mă apropii de Paris”, a conchis Djokovic.

Citește și