• Competiţia s-a adresat sportivilor din cele 12 federaţii naţionale membre ale BCU.
  • Ei au avut de parcurs un traseu tehnic, acoperit de zăpadă, prin vechiul parc al staţiunii Vatra Dornei.
  • La cadeţi, Roland Szigyarto a ocupat principala treapta a podiumului, fiind însoţit de colegii săi de lot pe podium, David-Fabian Motoran vicecampion şi Mihai-Bogdan Brinza, locul 3.

România are 5 campioni balcanici la primul campionat de ciclocros organizat vreodată. Prima ediţie a Campionatului Balcanic de Ciclocros a avut loc la Vatra Dornei. Pe 20 ianuarie 2024, la Vatra Dornei, a avut loc prima ediţie a Campionatului Balcanic de Ciclocros şi, de asemenea, ultima etapă din Cupa României la Ciclocros.

Competiţia s-a adresat sportivilor din cele 12 federaţii naţionale membre ale BCU: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia. Pe zona pietonală din faţa Centrului Muzeal Palatul Dornelor şi-au dat întâlnire cei mai buni rideri de ciclocros din Balcani. Ei au avut de parcurs un traseu tehnic, acoperit de zăpadă, prin vechiul parc al staţiunii Vatra Dornei.

Românii au dominat prima ediţie din istorie a Campionatului Balcanic de Ciclocros, câştigând 11 medalii, dintre care 5 de aur. Patrick Pescaru a câştigat duelul cu Malnasi Joszef Attila şi Cristian-George Stan, câştigând titlul balcanic mult râvnit la categoria Elite masculin.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

David-Cosmin Doroga a finalizat cursa pe locul 6, poziţia 8 revenindu-i lui Victor-Alexandru Aron. Eduard Kubat nu a putut lua startul din motive medicale. La Elite feminin, Suzanne Hilbert a urcat pe treapta a treia a podiumului.

Wendy Bunea a câştigat titlul balcanic la Junioare, în timp ce titlul de vicecampioană balcanică a fost câştigat de Miruna Mada. Otilia-Jasmine Mircea nu a luat startul. La categoria Juniori masculin, Luca Bodareu şi-a adjudecat titlul de Campion Balcanic de Ciclocros, locul 7 revenindu-i lui Stefan-Andrei Barbu.

La cadeţi, Roland Szigyarto a ocupat principala treapta a podiumului, fiind însoţit de colegii săi de lot pe podium, David-Fabian Motoran vicecampion şi Mihai-Bogdan Brinza, locul 3. Locul 4 i-a revenit lui Orban Balazs şi locul 7 lui Vladimir Carlan. Diana-Alexandra Pospai este Campioană Balcanică de Ciclocros la cadete. Ciclocrosul este o disciplină de iarnă a ciclismului, care îmbină mersul pe bicicletă, dar şi alergarea pe lângă ea, pe un traseu offroad, presărat cu obstacole artificiale.

Citește și