Sorana Cîrstea se califică în sferturile US Open 2023! Românca a eliminat-o pe campioana olimpică Belinda Bencic

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA, a învins-o în două seturi pe Belinda Bencic, locul 13 WTA, în optimile de finală ale US Open, cu un scor de 6-3, 6-3. Românca s-a calificat astfel în sferturile de finală US Open, adăgând o nouă reușită în palmares. Aceasta o va întâlni în sferturi pe Karolina Muchova, din Cehia, locul 10 WTA.

Pentru Sorana Cîrstea este prima sa prezenţă în sferturi la US Open şi a doua prezenţă în această fază la un grand slam, după Roland Garros-ul din 2009. Atunci, ea a fost învinsă în sferturi la French Open de Samantha Stosur cu un scor de 6-1, 6-3.

Cîrstea devine cea mai în vârstă femeie care a ajuns pentru prima dată în sferturile de finală la Flushing Meadows, US Open. „Din păcate, în tenis, nu toată munca depusă este întotdeauna răsplătită”, a spus Cîrstea. „Deci este frumos să muncești din greu și să primești și recompensa”.

Următoarea oponentă a Soranei este Karolina Muchova, care a avansat cu o victorie 6-3, 5-7, 6-1 în fața chinezei Wang Xinyu. Meciul va marca a patra oară când cele două se întâlnesc la fileu în acest an, Muchova, câștigând la Dubai și Montreal, iar Cîrstea, ieșind victorioasă la Miami.

Citește și:

Exit mobile version