• Sven-Goran Eriksson a făcut public diagnosticul său în ianuarie, declarând că „și-a dorit întotdeauna să fie managerul lui Liverpool”.
  • Sâmbătă, visul său s-a împlinit când a ieșit din postura de antrenor al echipei Liverpool Legends, care a jucat un meci caritabil cu Ajax pe Anfield.
  • A fost clubul meu de vis toată viața”.

Sven-Goran Eriksson și-a îndeplinit în sfârșit visul de o viață de a conduce Liverpool – o dorință pe care a dezvăluit-o după ce a fost diagnosticat cu cancer în fază terminală, scrie Sky News.

Fostul antrenor al Angliei, în vârstă de 76 de ani, a făcut public diagnosticul său în ianuarie, declarând că „și-a dorit întotdeauna să fie managerul lui Liverpool”. Sâmbătă, visul său s-a împlinit când a ieșit din postura de antrenor al echipei Liverpool Legends, care a jucat un meci caritabil cu Ajax pe Anfield.

După ce meciul s-a încheiat cu 4-2 pentru Liverpool, Eriksson a declarat la conferința de presă de după meci: „Aceasta va fi o amintire uriașă în viață. Absolut minunat. Să stau pe bancă pentru Liverpool, acesta a fost visul meu toată viața. Acum s-a întâmplat și a fost o zi frumoasă în toate sensurile. Mulțimea, jocul, jucătorii, totul, totul, fantastic, și mulțumesc lui Liverpool pentru că mi-a oferit această oportunitate, pentru că m-a invitat pentru un meci atât de important – nu sunt puncte, dar importanța jocului este incredibilă. A fost plin de emoții, au venit lacrimi. A fost clubul meu de vis toată viața – chiar și când am avut Anglia, am susținut și eu Liverpool, dar nu am putut să o spun în acel moment. Este un final bun, să termini cu Liverpool, nu poate fi mai bine de atât”.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Alături de el, pe bancă s-au aflat fostele vedete ale echipei John Barnes, Ian Rush și John Aldridge. Căpitanul echipei a fost Steven Gerrard, care a făcut parte din echipa Angliei când Eriksson era la conducere. Gerrard a declarat: „Faptul că Sven a fost astăzi aici a fost foarte special, de îndată ce am știut că va fi antrenor astăzi, abia așteptam să vin și să joc cu el pentru ultima oară”.

Eriksson a dezvăluit, de asemenea, că s-a întâlnit pentru prima dată cu Jurgen Klopp înainte de o sesiune de antrenament de vineri. El a spus: „A fost o surpriză, a venit ieri în vestiar înainte de antrenament și a spus ceva echipei. Un mare om, un mare manager, se descurcă extrem de bine cu Liverpool și poate câștiga în Europa, poate câștiga Premier League în acest sezon. A fost o onoare să-l întâlnesc, cu siguranță”.

Un număr record de 60.000 de oameni au venit la meciul legendei – al optulea eveniment anual de până acum. Meciurile anterioare au strâns 6,4 milioane de lire sterline pentru Fundația LFC, care finanțează programe educaționale și asociația foștilor jucători ai clubului.

Citește și