• Pentru prima data în 146 de ani, Wimbledon schimbă codul vestimentar al femeilor.
  • Victoria Azarenka a spus că apreciază schimbarea regulilor pentru femeile sportive: „Cred că a fost un pas important”.
  • CEO-ul All England Club, Sally Bolton, speră că noua regulă va ajuta sportivele să se concentreze exclusiv asupra performanței lor, ameliorând o potențială sursă de anxietate.


Pentru prima data în 146 de ani, Wimbledon schimbă codul festimentar al femeilor. Schimbarea nu este chiar una radicală, scrie Metro. Astfel că se marchează un punct de cotitură, dar semnificativ pentru jucătoarele de tenis.

Anul trecut, Wimbledon a anunțat că va aduce schimbări asupra codului vestimentar alb pentru jucătoare, pentru a atenua anxietatea perioadei. Decizia a venit după protestele militanților care au cerut organizației să „abordeze codul vestimentar”, ceea ce a cauzat probleme multor jucătoare în trecut.

Sursă: Metro

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Până acum, fosta campioană Victoria Azarenka a urcat pe teren în pantaloni scurți de culoare verde închis, alături de Linda Fruhvirtova. Elena Rybakina, Shelby Rogers, Aryna Sabalenka și Panna Udvardy au ales să poarte și ele astfel de pantaloni.

Sursă: Metro

Vorbind despre schimbarea regulilor, Victoria Azarenka a spus că apreciază schimbarea regulilor pentru femeile sportive. „Cred că a fost un pas important”, a spus ea.

Jucătoarele de tenis au vorbit anterior despre stresul asociat cu ciclul lor menstrual

Jucătoarea britanică de tenis Heather Watson a citat odată menstruația ca motiv pentru pierderea ei la Australian Open, adăugând că se temea constant că va fi fotografiată. „Cred că oamenii vorbesc mult despre asta – poate nu cu mass-media, ci între noi, cu siguranță.”

Ștefania Anghel, editor Aleph News: Codul vestimentar alb face parte din brandul Wimbledon și sunt permise ornamente în diferite culo

Femeile vor avea voie să poarte o culoare închisă a lenjeriei intime, asta pentru a elimina problemele jucătoarelor din perioada menstruației. CEO-ul All England Club, Sally Bolton, speră că noua regulă va ajuta sportivele să se concentreze exclusiv asupra performanței lor, ameliorând o potențială sursă de anxietate.” a descris Ștefania.

Codul vestimentar alb face parte din brandul Wimbledon și sunt permise ornamente în diferite culori, pe decolteuri, manșete, șepci, bentițe, bandane, brățări, șosete, pantaloni scurți, fuste și lenjerie intimă dar nu mai mari de 1cm. Restul codului rămâne la fel de strict, cu haine albe, deoarece albul ascunde urmele de transpirație și oferă un aspect curat și orfonat și este considerat că denotă bunătatea.” a adăugat editorul Aleph News.

Citește și