• ADN-ul uman controlat cu electricitate ar putea revoluționa tehnologia, de la dispozitive medicale, până la proteze.
  • Sistemul a stimulat producția de insulină în doar 10 secunde, cu un curent de 4,5 volți.
  • Este o tehnologie acționată care permite comunicarea între sistemele electronice și biologice.

Oamenii de știință din Elveția au reușit să controleze ADN-ul uman cu ajutorul electricității. Au folosit o nouă tehnologie care readuce genele la viață. Ar putea fi descoperirea secolului, candidată la premiul
Nobel.

Cum au reușit acest lucru?

Oamenii de știință au reușit pentru prima dată în lume să controleze ADN-ul uman. Echipa din Elveția a pornit și oprit cu succes genele umane folosind curenți electrici de la două ace de acupunctură. Semnalele stimulatoare au ajutat la activarea genelor producătoare de insulină, create prin folosirea metodelor de terapie genetică, pe care echipa elvețiană le-a dezvoltat în ultimii cinci ani. Cercetătorii au numit noua lor tehnologie „veriga lipsă” pentru terapiile bazate pe gene. Sistemul a stimulat producția zilnică de insulină în doar 10 secunde, cu ajutorul unui curent de 4,5 volți, potrivit Daily Mail.

Ce speranțe avem de la această nouă descoperire?

Speranța este că această metodă electrogenetică ar putea revoluționa tehnologia, de la dispozitive medicale până la proteze, o cale de comunicare cu corpul uman. Sistemul este numit „tehnologie de reglare acționată de curent continuu, care permite comunicarea între sistemele electronice și biologice care au fost „în mare măsură incompatibile” înainte. Sistemele electronice și biologice funcționează în moduri diferite și sunt în mare, incompatibile din cauza lipsei unei interfețe de comunicare funcționale.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?

Citește și: