• Astronomii au descoperit trei noi sateliți în jurul lui Uranus și Neptun, cele mai îndepărtate planete din sistemul nostru solar.
  • Descoperirea a fost anunțate la 23 februarie de către Centrul pentru Planete Mici al Uniunii Astronomice Internaționale.
  • Descoperirea va fi de ajutor pentru misiunile care ar putea fi planificate pentru a explora mai îndeaproape Uranus și Neptun în viitor.

Astronomii au descoperit trei noi sateliți în jurul lui Uranus și Neptun, cele mai îndepărtate planete din sistemul nostru solar.

Printre aceste descoperiri se numără o lună localizată pe orbita lui Uranus – prima descoperire de acest fel din ultimii peste 20 de ani – și două detectate pe orbita lui Neptun, scrie CNN.

„Cei trei sateliți nou descoperiți sunt cei mai mici găsiți vreodată în jurul acestor două planete gigantice de gheață cu ajutorul telescoapelor terestre”, a declarat Scott S. Sheppard, astronom la Carnegie Institution for Science, într-un comunicat. „A fost nevoie de o procesare specială a imaginilor pentru a dezvălui astfel de obiecte atât de mic”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Descoperirea va fi de ajutor pentru misiunile care ar putea fi planificate pentru a explora mai îndeaproape Uranus și Neptun în viitor, o prioritate pentru astronomi, deoarece planetele de gheață au fost observate în detaliu doar cu Voyager 2 în anii 1980.

Descoperirea a fost anunțate la 23 februarie de către Centrul pentru Planete Mici al Uniunii Astronomice Internaționale.

Citește și