• Gravitația provoacă schimbări hormonale în spațiu. Libidoul este mult mai scăzut.
  • NASA: În spațiu nivelul de estrogen este mai scăzut, de aceea apetitul sexul este mai mic.
  • Dr. Sarahlyn Mark: Deși corpul uman suferă modificări în spațiu, poți avea erecție.
  • Ejacularea e esențială pentru astronauți în spațiu. Previne îmbolnăvirea la nivelul prostatei.


Atracția sexuală merge doar cu atracție gravitațională. Cuplurile care călătoresc în spațiu ar putea semna un document care le interzice să facă sex. Nu din cauza lipsei de gravitație, ci din cauza radiațiilor cosmice, care pot avea efecte negative asupra potențialilor urmași.

Se face sau nu sex în spațiu

NASA spune că nu este sănătos și că niciun om nu a făcut sex până acum în spațiu. Nivelurile hormonale din spațiu se schimbă. Libidoul este mult mai scăzut, pentru că gravitația provoacă modificări hormonale, iar nivelurile scăzute de estrogen duc la un apetit sexual mai mic în spațiu. NASA spune că s-au făcut puține experimente pe această temă, nici măcar pe animale. Astronautul Paul Ruth Wolpe spune că: Trebuie să știm întâi mai multe despre sexualitatea în spațiu, dacă suntem serioși în privința călătoriilor de lungă durată.

Ce se întâmplă în corpul uman în spațiu?

Multe modificări. Microgravitația face ca fluxul de sânge să se inverseze și să se deplaseze în sus, spre cap și piept, în loc să circule în jumătatea inferioară a corpului. Dr. Sarahlyn Mark spune că ce întâmplă în corpul uman pe pământ, nu se întâmplă și în spațiu, dar astronauții se pot excita în misiuni. Sexul și masturbarea sunt strâns legate de sănătatea fizică și mentală, chiar și în spațiu.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Masturbarea este esențială pentru bărbați pentru a preveni riscul acumulării bacteriene la nivelul prostatei. De asemenea, s-a demonstrat că orgasmurile ameliorează stresul și anxietatea și îmbunătățesc somnul, ceea ce ar ajuta probabil în timpul misiunilor spațiale, care sunt de obicei însoțite un de stres sever.

Citește și: