Benzenul, o substanță cancerigenă, a fost găsită în produsele de îngrijire a pielii

BOGOTA, COLOMBIA - MARCH 07: A group of Zootechnician and food engineers work at the laboratory developed a protein based on Insects, a good option for nutritionally viable and low-cost protein to feed ornamental fish and in a future could be helpful in humans at Universidad Agraria in Bogota, Colombia on March 07, 2022. Entomophagy is the consumption of insects by humans. It is practiced in many countries around the world, but mainly in regions of Asia, Africa, and Latin America. Eating insects complements the diet of approximately 2,000 million people, and it is a habit that has always been present in the eating behavior of human beings, and nutritional content of insects depends on their life stage (metamorphic stage), their habitat, and their diet. Juancho Torres / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Benzenul este o substanță chimică ce poate provoca o boală cruntă: cancerul. Aceasta a fost găsită în mai multe produse de îngrijire personală din Statele Unite ale Americii. SUA au interzis folosirea benzenului, în urmă cu aproape 45 de ani, ca ingredient.

Peste un sfert din produsele testate într-un laborator s-a dovedit a fi contaminat cu această substanță, în unele cazuri putând pune viața consumatorilor în pericol din cauza concentrației extrem de mari. În urma acestor rezultate, mai multe brand-uri au retras, de bună voie, produsele care puneau în pericol viața consumatorilor, relatează The Guardian.

Laboratorul Valisure a detectat anul trecut benzenul în: dezinfectanți pentru mâini, creme de protecție solară, deodorante, șampoane uscate, balsamuri, antiperspirante, spray-uri de corp și tratamente antifungice. Contaminarea a fost detectată, cel mai frecvent, în produsele sub formă de aerosoli sau de spray-uri, unele la niveluri pe care Food and Drug Administration le-a caracterizat ca fiind „amenințătoare pentru viață”.

Procter & Gamble, Bayer, CVS și Johnson & Johnson au retras o parte din produsele comercializate, printre care se numără cele vândute prin intermediul companiilor: Sure, Brut, Herbal Essences, Pantene, Secret, Old Spice, Tinactin, Neutrogena, Lotrimin, Coppertone și Aveeno.

Câteva medicamente au fost derivate din otrăvuri. Botoxul este unul dintre ele

Știința s-a dezvoltat atât de mult, încât cinci medicamente au fost derivate din otrăvuri. Toxinele au fost folosite în scopuri medicinale, așa cum s-a mai întâmplat de-a lungul timpului. Substanțele chimice care sunt obținute din plante au un efect benefic asupra sănătății și pot fi folosite în diferite scopuri.

În ciuda faptului că unele plante și organisme produc toxine, oamenii de știință au găsit mai multe variante de a utiliza aceste toxine în medicină, în scopuri benefice. Mai exact, toxinele respective contribuie la îmbunătățirea vieții.

Exit mobile version