• Studiile microscopice și alte teste asupra probelor vor permite echipei de oameni de știință să determine nivelul de microplastice pe care le conțin.
  • Cercetările efectuate în 2019 de Universitatea Canterbury din Noua Zeelandă au relevat existența microplasticelor în zăpada din Antarctica.
  • Microplasticele provin din defalcarea unor produse precum anvelopele sintetice pentru mașini, textilele și produsele de consum obișnuite.

Deși apărusera probe din cercetări din 2019 că în zăpada din Antarctica s-a găsit plastic, Paulo Tigreros, biolog marin, a plecat să vâneze în apele înghețate microplastice.

În 2019, a fost făcută o misiune de cercetătorii din Noua Zeilanda, care au demonstrat că s-au găsit particule de microplastic în zăpada din Antartica. Situată la Polul Sud, ar trebui să fie ecosistemul cel mai pur de pe pământ, dar datorită curenților oceanici, datorită excrementelor diverselor animale, aceste microplastice au ajuns în și acolo.

Paulo, pe nava Simon Bolivar, a plecat în această vânătoare a microplasticelor. El va preleva probe din apă și mai ales din krilli, care reprezintă hrana a multor animale, mai ales ale balenelor. Dacă krilli sunt afectați, tot lanțul trofic este afectat. Ajungând în plămânii balenelor, microplasticele le pot afecta sănătatea. De asemenea, microplasticele pot afecta și stratul de gheață din Antarctica, pentru că bacteriile nu se mai hrănesc cum trebuie.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Anvelopele mărunțite, plasticul de la articolele textile, dar și multe alte obiecte obișnuite ajung în mări și oceane. Prin contaminarea ecosistemelor naturale, a plantelor și a animalelor ce fac parte din acestea, oamenii ajung să consume microplastice fără să își dea seama. Aceste microplasctice afectează anumite organe, și, prin urmare, întreaga sănătate.

Citește și: