• Căldura excesivă omoară familiile de albine prin sufocare, spun apicultorii.
  • Temperaturile extreme din timpul zilei determină un comportament agresiv al albinelor.
  • Hrana e din ce în ce mai greu de găsit, albinele parcurg distanțe lungi pentru a căuta polen.

Căldura excesivă afectează și albinele, dar și apicultorii. Temperaturile extreme din timpul zilei determină un comportament agresiv al albinelor, iar ca urmare a topirii fagurilor și a lipsei de hrană, familiile de albine mor prin sufocare, spun apicultorii.

„Temperaturile excesive creează probleme apicultorilor. Această alarmă privind topirea fagurilor în stup este una reală, dar trebuie să ne uităm și la ceea ce am introdus în stup pentru clădit, adică la calitatea acestor faguri pentru că de multe ori, apicultorii din neștiință, lipsă de experiență sau din sărăcie folosesc faguri de calitate inferioară. Din acest punct de vedere aș trage un semnal de alarmă pentru apicultori să fie foarte atenți la calitatea cerii din care sunt făcuți fagurii”, a spus Ioan Fetea, președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România, la Aleph News.

Președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România susține că nu există soluții în mod deosebit de a lua unele măsuri în acest sens.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

„În primul rând, trebuie să urmărim dezvoltarea și ventilația normală a stupilor, urdinișul să fie deschis la maxim, să folosim în această perioadă funduri antivarroa pentru ventilație serioasă și acolo unde albinele stau la urdiniș, făcând acele bărbi numite de apicultori, să deschidem stupii, să verificăm cantitatea de albină”, a declarat Ioan Fetea, președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România, la Aleph News.

Citește și: