„City Killer”, un asteroid gigant, a trecut razant pe lângă Pământ

2008 OS7, poreclit « City Killer », este un asteroid de mărimea unei clădiri și ne-a vizitat în această dimineață, trecând cel mai aproape de Pământ în ultima sută de ani. Nu este singurul asteroid cu care am avut de-a face mai mult sau mai puțin direct în ultimele zile !

Am scapăt de data asta, dar ar putea fi acest asteroid o amenințare pentru noi?

Au trecut peste o sută de ani de când « City Killer » a ajuns atât de aproape de Pământ. Acest asteroid de dimensiunea unui stadion de fotbal este, într-adevăr, considerat „potențial periculos”. Ar putea să distrugă New York-ul, dar nu anul acesta, desigur. Cu toate acestea, NASA îl monitorizează cu atenție. Deocamdată, nu vă faceți griji, câțiva ani ne mai despart de data viitoare când va evolua atât de aproape de planeta noastră.

Masivul asteroid, numit 2008 OS7, măsoară aproximativ 271 de metri în diametru și evoluează  cu 66.000 km/h. Ar trebui să știți că asteroidul orbitează în jurul Soarelui la fiecare 962 de zile. Acesta este motivul pentru care este numit și „obiect din apropierea Pământului”.

Un alt meterorit a căzut însă recent pe Pământ, și chiar destul de aproape de noi…La fel de inofensiv ?

Pe 21 ianuarie, asteroidul 2024 BX1 a căzut pe cerul Berlinului, imaginile sunt chiar spectaculoase ! Surprins de camere în timp ce se dezintegra pe cer deasupra orasului, el a măsurat aproximativ 1 metru. Mai târziu, Agenția de Informații Extraterestre a confirmat că „ Asteroidul care a lovit în apropiere de Berlin duminica trecută a fost recuperat cu succes ”.

2024 BX1 este al optulea asteroid descoperit înainte de impactul cu Pământul. A fost observat de NASA cu doar 90 de minute înainte de explozie, ceea ce a uimit observatorii din Europa

Trecuseră două ore după căderea asteroidului numit 2024 BX1, când primii norocoși au găsit deja fragmente de asteroizi în jurul capitalei Germaniei, lansând o adevărată vânătoare de comori în căutarea acestor roci galactice.

Printre vânătorii de asteroizi, meteorologul Peter Jenniskens a reușit să găsească clase „foarte rare” ale acestor meteoriți. Tipurile foarte rare reprezintă, conform cercetătorilor, doar 1% din fragmentele spațiale găsite pe Pământ.

Citește și:

Exit mobile version