- Acești „antroboți” pot fi formați din celulele proprii ale unei persoane.
- Roboții microscopici au reparat țesutul nervos deteriorat.
- Următorii pași includ testarea antroboților în țesuturi care modelează boli umane precum demența.
Cercetătorii de la universitatea Tufts din Massachusetts au dezvoltat roboți minusculi folosind celule umane, care ar putea într-o zi să patruleze prin corpurile noastre, căutând și vindecând celulele și țesuturile bolnave. Așa-numiții „antroboți”, asamblați din celule umane, pot repara deteriorarea celulelor creierului, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Advanced Science.
Faptul că roboții pot fi fabricați din celulele proprii ale unei persoane ar putea să asigure că organismul nu le respinge. Așadar, nu ar mai fi nevoie de imunosupresoare, medicamentele necesare după un transplant de organe. Cercetătorii au recoltat care căptușesc plămânii umani, pe care le-au cultivat în exterior. Echipa a tăiat o rană, apoi a adăugat acești antroboți, iar celulele nervoase au început să crească din nou.
Următorii pași includ testarea antroboților în țesuturi care modelează boli umane precum demența pentru a vedea dacă roboții pot repara daunele. Introducerea lor la oameni este, însă, departe deocamdată.
Citește și