• Cercetătorii din Tenerife au descoperit specii oceanice potențiali noi, necunoscute.
  • Speciile necunoscute au fost recuperate din probele de sedimente și roci.
  • Scafandrii profesioniști adună zilnic mostre la adâncimi de până la 50 de metri.

În largul Insulelor Canare, o echipă de exploratori din cadrul alianței Nippon Foundation-Nekton Ocean Census a descoperit potențiale noi specii oceanice, necunoscute până acum de știință. Misiunea de patru săptămâni în Tenerife are scopul de a identifica și proteja viața marină, în contextul amenințării încălzirii globale, care ar putea duce la dispariția unor specii, scrie AP.

„Cunoaștem foarte puțin despre speciile și viața marină. Cu cât cunoaștem mai mult și mai bine, cu atât le putem proteja mai bine. Și s-ar putea să existe deja specii pe care nu le cunoaștem și care au dispărut sau sunt pe cale de dispariție”, a declarat Anna Vesanen, biolog marin.

Scafandrii profesioniști adună zilnic mostre la adâncimi de până la 50 de metri într-o operațiune coregrafiată în situri de scufundare cu biodiversitate ridicată.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

„Vom intra în peșteră și vom încerca să localizăm niște bureți frumoși și importanți pe care oamenii de știință îi vor putea studia și, de asemenea, vom lua mostre de rocă și sperăm să găsim niște alge pe care le vom putea colecta, le vom descompune și le vom studia cu atenție pentru a găsi ceea ce noi sperăm să fie specii noi”, a explicat Perry Brandes, scafandru.

Citește și