• NASA a publicat noi imagini uimitoare cu Universul.
  • Imaginile au fost îmbunătățite cu ajutorul datelor obținute de la telescopul spațial James Webb și de la Observatorul cu raze X Chandra.
  • Imaginile arată două galaxii, un roi stelar și o nebuloasă aflate la ani-lumină distanță.

Imaginile prezentate de NASA arată două galaxii, un grup de stele și o nebuloasă, la ani lumină distanță de Pământ, și au fost captate cu datele combinate colectate de la Observatorul Chandra X-Ray, Telescopul Spațial James Webb și Telescopul Spațial Hubble, scrie Business Insider.

„Fiecare imagine combină razele X Chandra, o formă de lumină de înaltă energie, cu date în infraroșu din imaginile Telescopului Webb lansate anterior, ambele fiind invizibile cu ochiul liber”, a explicat NASA, într-un comunicat.

Frumoasa galaxie spirală NGC 1672 își etalează găurile negre și stelele neutronice

NGC 346 este un grup de stele dintr-o galaxie aflată 200.000 de ani lumină de Pământ, Micul Nor Magellanic. Sunt milioane de stele care se formează în regiuni de gaz și praf interstelar, așa-numiții nori moleculari.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Datorită telescopului James Webb, acest gaz și praf arată ca o ceață violet și roz care pătrunde în stelele strălucitoare.

NGC 1672 este o galaxie spirală la aproximativ 60 de milioane de ani luimină de Pământ. Date suplimentare de la Hubble (lumină optică) ajută la umplerea brațelor spiralate cu praf și gaz.

Hipnotizanta galaxie spirală M74 arată ca o operă de artă

Messier 74 (M74) este o galaxie spirală, la 32 de milioane de ani lumină distanță. M74 este uneori numită Galaxia Fantomă pentru că greu sesizabilă cu telescoape de mică putere.

Maiestuoasa nebuloasă Eagle M16 pare fantomatică

Messier 16 (M16), numită și Nebuloasa Vultur, se află la aproximativ 6.500 de ani lumină distanță.  Imaginea înfățișează regiunea cerului numită „Stâlpii Creației” , care include nori denși de gaz și praf, care conțin stele tinere. 

Citește și

NATO va desfăşura trupe suplimentare în Kosovo pentru a reduce violenţa. Jens Stoltenberg: 700 de soldaţi vor fi trimişi în zilele următoare în regiune

VIDEO. Concurs de frumusețe cu final neașteptat. Un bărbat a distrus coroana câștigătoarei, pentru că soția sa a pierdut

Hailey și Justin Bieber, imagini inedite de pe iaht. Modelul și-a arătat silueta într-un costum de baie roșu, în vacanța în Europa