• O specie de pin din SUA se dezvoltă bine atunci când este arsă.
  • Asociațiile de arderi programate se dovedesc a fi esențiale pentru eforturile conservatorilor de a restabili un lanț de pini cu frunza lungă.
  • Asociația Sandhills Prescribed Burn Association din Wimberley este considerată prima din regiune.

O specie de pin din SUA se dezvoltă bine atunci când este arsă.

Folosind instrumente noi pentru a reînvia o veche tradiție comună, americanii dau foc la ierburi și resturi forestiere cu o torță de picurare, încolțind brazii cu ajutorul suflantelor de frunze.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Jesse Wimberley, în vârstă de 65 de ani, reunește grupuri din opt comitate din Carolina de Nord pentru a stinge viitoarele incendii de vegetație prin aprinderea de frunze. Arderile eliberează spațiu pentru pinul cu frunză lungă, o specie de arbori ale cărei semințe nu vor încolți pe subarboretul care blochează solul gol, scrie AP. Din 2016, Wimberley, a patra generație care a păstrat tradiția, a alimentat o mișcare în plină expansiune pentru a formaliza voluntariatul în această activitate.

Asociațiile de arderi programate se dovedesc a fi esențiale pentru eforturile conservatorilor de a restabili un lanț de pini cu frunza lungă care formează coloana vertebrală a ecologiei forestiere din sud-estul american. Echipele de voluntari, multe dintre ele lucrând pe terenuri private unde participanții locuiesc sau își câștigă existența, acoperă lacunele de servicii și de cunoștințe, incendiu după incendiu.

Focul reglementat, arderea intenționată care reproduce incendiile naturale esențiale pentru sănătatea pădurilor, necesită mai multe ajutor decât pot oferi experții. În Carolina de Nord, această practică se încheie uneori cu un grătar.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, există peste 100 de asociații în 18 state, iar sud-estul țării este un punct important pentru noi asociații. Asociația Sandhills Prescribed Burn Association din Wimberley este considerată prima din regiune, iar grupul raportează că a ajutat până la 500 de persoane să curețe terenuri sau să învețe cum să o facă singuri.

Citește și