• Oamenii de știință au descoperit ceea ar putea cea mai veche pădure fosilizată lume. Se află în stâncile de pe coasta din sud-vestul Angliei.
  • Copacii, cunoscuți sub numele de calamophyton, seamănă cu palmierii. Descris ca un fel de „prototip” al copacilor de astăzi, cei mai mari aveau între doi și patru metri înălțime.
  • Acestea arată cum primii copaci au ajutat la modelarea peisajelor și au stabilizat malurile râurilor și coastele cu sute de milioane de ani în urmă.

Oamenii de știință au descoperit ceea ar putea cea mai veche pădure fosilizată lume. Se află în stâncile de pe coasta din sud-vestul Angliei.

Pădurea veche de 390 de milioane de ani a fost descoperită în stâncile înalte de gresie de lângă Minehead, Somerset, în apropiere Butlin’s, scrie BBC.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Cercetătorii de la Universitățile Cambridge și Cardiff spun că sunt cei mai vechi copaci fosilizați găsiți vreodată în Marea Britanie și cea mai veche pădure cunoscută de pe Pământ.

Copacii, cunoscuți sub numele de calamophyton, seamănă cu palmierii. Descris ca un fel de „prototip” al copacilor de astăzi, cei mai mari aveau între doi și patru metri înălțime.

Cercetătorii au identificat fosile de plante și resturile acestora, dar și trunchiuri de copaci fosilizate și urme de rădăcini.

Acestea arată cum primii copaci au ajutat la modelarea peisajelor și au stabilizat malurile râurilor și coastele cu sute de milioane de ani în urmă.

Citește și