• În cadrul seriei Call to Earth, CNN a făcut o listă cu 10 fotografii care au reușit să sensibilizeze lumea cu privire la schimbarile climatice.
  • Doi editori ai seriei Call to Earth, Nicklen și Mittermeier, au selectat 10 imagini, care, în opinia lor, au atenționat întreaga lume cu privire la criza climatică.
  • Multe dintre fotografii arată animale afectate de lipsa hranei și a apei, urși polari sau girafe, dar și oameni afectați de schimbările climatice din întreaga lume.

În cadrul seriei Call to Earth, CNN a făcut o listă cu 10 fotografii care au reușit să sensibilizeze lumea cu privire la schimbarile climatice. Doi editori ai seriei Call to Earth de la CNN, Nicklen și Mittermeier au selectat 10 imagini, care, în opinia lor, au atenționat întreaga lume cu privire la criza climatică. Aceștia compară imaginile care arată efectul schimbărilor climatice cu fotografierea conflictelor.

În ultimele decenii, pe măsură ce dezastrele climatice au devenit mai frecvente și mai intense, imaginile au surprins mai în detaliu gradul de urgență al situației. Imaginile pornesc din Antarctica, cu ghețari care se topesc, până la insula Bhola din Bangladesh, unde creșterea nivelului mării și eroziunea tot mai mare au transformat satele în insule.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA
Un urs polar se clatină în căutarea hranei. Foto CNN

O fotografie din august 2017, care arăta un urs polar înfometat, a fost publicată în National Geographic, fotografia și videoclipul care o însoțește au devenit virale, fiind distribuite pe rețelele de socializare și de companiile de știri din întreaga lume.

Un cangur trece în salturi pe lângă o casă în flăcări din Conjola, Australia, în decembrie 2019.

Un cangur trece în salturi pe lângă o casă în flăcări din Lacul Conjola, Australia, în decembrie 2019. Incendiile de vegetație din acel sezon au fost printre cele mai grave pe care le-a văzut vreodată țara, cu aproape trei miliarde de animale ucise sau evacuate.

Cadavrele a șase girafe se găsesc la periferia satului Eyrib din rezervația de animale sălbatice Sabuli, Kenya, în 2021.

În ultimele decenii, pe măsură ce dezastrele climatice au devenit mai frecvente și mai intense, imaginile au surprins mai clar urgența situației. O secetă prelungită în nord-estul țării și în zona mai largă a Cornului Africii a creat un deficit de hrană și apă atât pentru animale, cât și pentru comunitățile locale.

Săteni se află pe o rămășiță de drum în insula Bhola, Bangladesh, în 2005.

Zona, aflată la gura de vărsare a deltei Gangelui, suferă încă de eroziunea accelerată din cauza creșterii nivelului mării. Fenomenul a transformat satele în insule.

Aceste fotografii, realizate în 2007 și 2022, arată ghețarul Sólheimajökull din Islanda, care se retrage.

În ultimele două decenii, se estimează că viteza de topire a ghețarilor s-a dublat din cauza încălzirii globale.

Urșii polari se mută într-o stație meteo abandonată din Kolyuchin, Rusia. Mamiferele sunt expuse unui risc deosebit din cauza schimbărilor climatice, care topesc gheața arctică de care depind.

Din 1970, populațiile de animale sălbatice au scăzut cu 69%, în principal din cauza schimbărilor în utilizarea terenurilor, care au fragmentat habitatele esențiale, dar și din cauza creșterii temperaturilor, care au dus la evenimente de mortalitate în masă, potrivit raportului 2022 Living Planet Report al WWF.

Alice, Stanley și copilul lor au fost nevoiți să se mute după ce inundațiile le-au distrus casa din Kenya în 2017.

Cuplu a fost fotografiat la Ol Pejeta Conservancy împreună, în același cadru cu Najin, unul dintre ultimii doi rinoceri albi nordici din lume. Fotografia face parte din seria „The Day May Break” a fotografului Nick Brandt, care portretizează oameni și animale afectate de distrugerile de mediu.

Un banc de pești cardinali strălucitori se mișcă pentru a face loc unui leu de mare în Galapagos.

Arhipelagul din largul coastelor Ecuadorului este renumit pentru viața sa marină vibrantă și este una dintre cele mai mari zone marine protejate din lume.

Balenele Bowhead, precum aceasta fotografiată lângă Insula Baffin din Canada, pot trăi peste 200 de ani.

Este posibil ca unele dintre ele să fi fost martore directe ale efectelor schimbărilor climatice de la Revoluția Industrială până în prezent.

Citește și: