• Astronomii care folosesc telescopul spațial Hubble au detectat molecule de apă în atmosfera unei exoplanete mici, fierbinți, aflată la 97 de ani lumină de Pământ.
  • Planeta, numită GJ 9827d, are aproximativ de două ori diametrul Pământului și este cea mai mică exoplanetă găsită care are vapori de apă în atmosfera sa, potrivit unui nou studiu.
  • Apa este esențială pentru viață așa cum o știm, dar este puțin probabil ca planeta să găzduiască orice tip de viață din cauza temperaturilor arzătoare care ar transforma o atmosferă bogată în apă în abur arzător.

Astronomii care folosesc telescopul spațial Hubble au detectat molecule de apă în atmosfera unei exoplanete mici, fierbinți, aflată la 97 de ani lumină de Pământ. Astronomii nu au descoperit încă adevărata natură a atmosferei acestei lumi neobișnuite, dar revelația deschide calea pentru investigații ulterioare, în timp ce încearcă să înțeleagă originile planetelor dincolo de sistemul nostru solar, scrie CNN.

„Apa de pe o planetă atât de mică este o descoperire de referință”, a declarat coautorul studiului Laura Kreidberg, director general al departamentului de fizica atmosferică a exoplanetelor de la Institutul Max Planck pentru Astronomie din Heidelberg, Germania, într-un comunicat. „Se împinge mai aproape ca niciodată de a caracteriza lumi cu adevărat asemănătoare Pământului.”

Cu toate acestea, planeta atinge temperaturi de 800 de grade Fahrenheit (427 de grade Celsius), ceea ce o face o lume vaporoasă, neospitalieră, la fel de fierbinte ca Venus.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Citește și