• Zeci de mii de pinguini imperiali mor în Antarctica din cauza schimbărilor climatice.
  • Ghețarii se topesc înainte ca puii de pinguini să-și dezvolte aripile ca să poată înota.
  • Pinguinii depun ouă din mai până în iunie, apoi ies din ou între decembrie și ianuarie.

Zece mii de pui de pinguini imperiali au murit în decembrie în Antarctica, din cauza schimbărilor climatice, conform studiului făcut de British Antarctic Survey. Gheața s-a topit și s-a rupt înainte ca aceștia să-și dezvolte penele rezistente la apă pentru a putea înota.

Încălzirea globală provoacă dezastru pentru specia de pinguini imperiali. Cel mai probabil, puii s-au înecat în regiunea Antarcticii unde a existat o pierdere totală a gheții în 2022. Oamenii de știință estimează că peste 90% dintre coloniile de pinguini imperiali vor fi aproape dispărute până la sfârșitul secolului, din cauza încălzirii globale. Pinguinii sunt dependenți de gheața atașată de țărm pentru cea mai mare parte a anului, din aprilie până în ianuarie. Odată ce ajung la locul de reproducere ales, depun ouă din mai până în iunie. Puii ies din găoace după 65 de zile, apoi din ou între decembrie și ianuarie.

La începutul lunii decembrie 2022, întinderea gheții marine a Antarcticii a egalat nivelul stabilit în 2021. Cea mai amplă pierdere a fost observată în regiunea centrală și de est a Mării Bellingshausen, unde a existat un procent de 100% de pierdere a gheții în noiembrie 2022. Peter Fretwell, autorul studiului, spune că topirea gheții din această regiune a făcut foarte puțin probabil ca puii să supraviețuiască. Între 2018 și 2022, 30% din cele 62 de colonii cunoscute de pinguini imperiali din Antarctica au fost afectate de pierderea parțială sau totală a gheții marine. Ei au tendința să se mute, dar strategia nu va funcționa în curând, pentru că tot habitatul de gheață este afectat.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și: