• Misiunea va încerca prima aterizare pe Lună din SUA de la Apollo 17 în 1972.
  • Decolarea Vulcanului cu aterizarea lunară Peregrine este stabilită pentru luni, 8 ianuarie, la 2:18 a.m. EST (0718 GMT).
  • Prognoza pentru o lansare pe 8 ianuarie promite cele mai bune condiții meteorologice pentru cele patru oportunități de lansare.

UPDATE-Misiunea privată americană pe Lună întâmpină probleme

Misiunea privată americană pe Lună, lansată luni, s-a confruntat cu probleme tehnice.

Compania Astrobotic, care se află în spatele proiectului, a declarat că nava sa spațială Peregrine a suferit o „anomalie” care a împiedicat-o să își îndrepte în mod stabil panourile solare către Soare.

Fără capacitatea de a încărca bateriile și de a menține o sursă de energie, misiunea nu va putea continua.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Astrobotic a precizat că inginerii lucrează la această problemă și că va oferi informații pe parcurs.

ȘTIREA INIȚIALĂ

După săptămâni de întârzieri, United Launch Alliance este gata să lanseze prima sa rachetă Vulcan – un zbor de testare, cu aterizare pe Lună, într-o altă premieră – dar dacă speri să urmărești decolarea istorică, va trebui să știi când și cum.

Racheta Vulcan Centaur se va lansa de la Complexul de Lansare Spațială-41 al ULA de la Cape Canaveral Space Force Station din Florida la 2:18 a.m. EST (0718 GMT) în misiunea sa Cert-1 pentru a-și dovedi pregătirea pentru zboruri comerciale și guvernamentale. Puteți urmări lansarea rachetei Vulcan în direct online, prin NASA și ULA, începând cu ora 1:30 a.m. EST (0630 GMT).

Misiunea va încerca prima aterizare pe Lună din SUA de la Apollo 17 în 1972 și va fi prima misiune privată care va ateriza vreodată pe Lună în siguranță, dacă reușește. Prognoza pentru o lansare pe 8 ianuarie promite cele mai bune condiții meteorologice pentru cele patru oportunități de lansare din această săptămână. Există o șansă de 85% pentru vreme bună în ziua de lansare din 8 ianuarie, dar șansa de vreme bună scade la 40% pe 9 ianuarie din cauza norilor groși și este de 45% atât pentru 10, cât și pentru 11 ianuarie, potrivit lui Melody Lovin, ofițer meteorologic de lansare pentru Escadrila 45 a Forțelor Spațiale din Cape Canaveral.

Citește și