Laptele ar putea trata diabetul. Cercetătorii se laudă că o singură vacă brună modificată genetic poate produce insulină pentru mii de oameni

Laptele de vacă a fost promovat la rang de medicament – cercetătorii vor să trateze cu el diabetul.

Vaca brună din Brazilia poate să producă lapte cu insulină după ce a fost modificată genetic de cercetători, care se laudă că o singură vacă poate produce insulină pentru mii de oameni. Momentan avem o singură vacă brună care poate produce insulină, dar cercetătorii își propun să scoată de la vaci toată insulina de care avem nevoie în lume.

Ca să ajungă la laptele bun pentru diabet, cercetătorii au introdus în ADN-ul vacii brune o gena umană care face ca glandele mamare să producă proinsulina. Aceasta devine insulină activă când ajunge în corpul uman.

Cercetătorii au introdus o genă umană în ADN-ul vacii, care determină glandele mamare ale vacii să producă proinsulină. Proinsulina este transformată apoi în insulină activă în organismul uman.

Descoperire revoluționară care ar putea schimba complet modul în care este tratat diabetul. O echipă de cercetători a modificat genetic o vacă brună din Brazilia pentru a produce insulină umană în laptele său.

Noua descoperire ar putea face ca insulina să fie mult mai accesibilă și mai ieftină pentru cei care au nevoie de ea.

„Scopul nostru a fost să producem proinsulină, să o purificăm în insulină și să continuăm de acolo. Dar vaca practic o procesa singură. Ea produce aproximativ trei la unu insulină biologic activă la proinsulină”, a declarat Matt Wheeler, autorul principal al studiului, profesor la Departamentul de Științe Animale al Universității din Illinois.

O singură vacă ar putea produce suficientă insulină pentru a trata mii de oameni cu diabet. Cercetătorii speră să optimizeze procesul și să creeze un efectiv de vaci transgenice care ar putea produce suficientă insulină pentru a satisface nevoile întregii lumi.

Este nevoie de mai multe cercetări înainte ca insulina produsă de vaci să fie disponibilă pentru pacienți. Cercetătorii trebuie să se asigure că este sigură și eficientă pentru uzul uman.

Studiul a fost publicat în Biotechnology Journal.

Citește și

Exit mobile version