• SWOT va fi capabil să studieze sistemele de apă dulce pe mai mult de 90% din suprafața Pământului, acoperind zona globală cel puțin o dată la 21 de zile.
  • Nava spațială SWOT a fost lansată cu ajutorul unei rachete SpaceX Falcon 9.
  • Acesta va utiliza un instrument bazat pe radar numit interferometru radar în bandă Ka, sau KaRIn.

NASA a lansat prima sa misiune de supraveghere a sistemelor de apă dulce dintr-o perspectivă globală. Misiunea SWOT a fost lansată de la Complexul de lansare spațială 4E de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg din California, vineri, 16 decembrie, la ora 3:46. Nava spațială SWOT a fost lansată cu ajutorul unei rachete SpaceX Falcon 9.

Misiunea își propune să observe nu doar oceanele, ci și sistemele de apă dulce, cum ar fi lacurile și râurile, fiind astfel prima misiune care face acest lucru din spațiu. Intenția este ca misiunea să studieze fluxul de apă între aceste sisteme și ocean și să observe adâncimea apei pentru a obține o imagine mai completă a fluxului de apă pe planetă.

Înțelegerea fluxului de apă pe glob este importantă pentru a înțelege efectele schimbărilor climatice și pentru a monitoriza mai atent schimbările climatice.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Încălzirea mărilor, fenomene meteorologice extreme, incendii de vegetație mai severe – acestea sunt doar câteva dintre consecințele cu care se confruntă omenirea din cauza schimbărilor climatice”, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, într-un comunicat.

Criza climatică necesită o abordare cu toate mâinile pe punte, iar SWOT este realizarea unui parteneriat internațional de lungă durată care, în cele din urmă, va echipa mai bine comunitățile, astfel încât acestea să poată face față acestor provocări.”

SWOT va fi capabil să studieze sistemele de apă dulce pe mai mult de 90% din suprafața Pământului, acoperind zona globală cel puțin o dată la 21 de zile. Acesta va utiliza un instrument bazat pe radar numit interferometru radar în bandă Ka, sau KaRIn, pentru a observa simultan zone mari ale suprafeței. Capacitatea de a observa suprafețe mari de suprafață la o rezoluție mai mare permite o monitorizare mai precisă a sistemelor de apă dulce.

Suntem nerăbdători să vedem SWOT în acțiune”, a declarat Karen St. Germain, directorul Diviziei de Științe ale Pământului din cadrul NASA. Acest satelit întruchipează modul în care îmbunătățim viața pe Pământ prin știință și inovații tehnologice. Datele pe care le va furniza această inovație sunt esențiale pentru a înțelege mai bine modul în care interacționează aerul, apa și ecosistemele Pământului – și modul în care oamenii pot prospera pe planeta noastră în schimbare.”