NASA pierde contactul cu elicopterul Ingenuity Mars. „În timpul coborârii planificate, comunicațiile dintre elicopter și rover s-au încheiat”

105

  • Renunțarea a avut loc joi (18 ianuarie), în timpul celui de-al 72-lea zbor al Ingenuity Planeta Roșie.
  • Manipulatorii lui Ingenuity au pierdut contactul cu elicopterul de 1,8 kilograme, joi (18 ianuarie), spre finalul celui de-al 72-lea zbor al său pe Marte.
  • Genuity și Perseverance au aterizat împreună în februarie 2021 pe podeaua craterului Jezero, cu o lățime de 45 de kilometri, care adăpostește un lac mare și o deltă a unui râu în urmă cu miliarde de ani.

„Data Ingenuity trimis roverului Perseverance (care acționează ca un releu între elicopter și Pământ) în timpul zborului indică că a urcat cu succes la altitudinea maximă atribuită de 40 de picioare (12 metri)”, au scris oficialii NASA într-o actualizare vineri ( 19 ianuarie), relatează SPACE.

„În timpul coborârii planificate, comunicațiile dintre elicopter și rover s-au încheiat devreme, înainte de aterizare”, au adăugat ei. „Echipa Ingenuity analizează datele disponibile și ia în considerare următorii pași pentru a restabili comunicațiile cu elicopterul”.

Genuity și Perseverance au aterizat împreună în februarie 2021 pe podeaua craterului Jezero, cu o lățime de 45 de kilometri, care adăpostește un lac mare și o deltă a unui râu în urmă cu miliarde de ani.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ

Perseverance caută dovezi ale vieții anterioare pe Marte și colectează mostre pentru o viitoare întoarcere pe Pământ. Genuity servește ca cercetaș pentru roverul de dimensiunea unei mașini, într-o misiune extinsă pe care NASA a acordat-o după ce micul elicopter și-a îndeplinit campania inițială de demonstrare a tehnologiei de cinci zboruri în primăvara anului 2021.

„În prezent, Perseverance nu este vizibilă cu Ingenuity, dar echipa ar putea lua în considerare conducerea mai aproape pentru o inspecție vizuală”, a declarat vineri, prin intermediul X, Jet Propulsion Laboratory al NASA din California de Sud, care gestionează misiunile ambilor roboți.

Ingenuity a rămas în spațiu mai mult de 128 de minute și a parcurs un total de 11 mile (17,7 kilometri) în timpul celor 72 de zboruri pe Marte, conform jurnalului de zbor al misiunii.

Momentan nu este clar dacă aceste cifre vor continua să crească. Va trebui să așteptăm și să vedem dacă conducătorii lui Ingenuity pot reveni din nou în contact cu elicopterul de pionierat, primul vehicul care a explorat vreodată cerul unei lumi de dincolo de Pământ.