• Aproximativ un an sau doi mai târziu, Artemis 3 îi va face pe astronauți să aterizeze în apropierea polului sud al Lunii.
  • Orion se pregătește în prezent pentru o manevră critică care va introduce capsula pe o orbită înaltă în jurul Lunii.
  • Orion a fost ocupată cu captarea de imagini ale Pământului și ale Lunii în diferite faze și la diferite distanțe pentru a testa eficiența camerei sale optice.

Luna arată spectaculos în imaginile surprinse de nava spațială Orion a NASA în timp ce se deplasa la doar 130 de kilometri deasupra suprafeței lunare în timpul celei mai apropiate apropieri a misiunii Artemis 1 de satelitul natural al Pământului. Imaginile detaliate alb-negru au fost surprinse de camera de navigație optică de la bordul navei spațiale Orion în ziua a 6-a a misiunii, în aceeași zi în care aceasta a efectuat o ardere a motorului.

Orion se pregătește în prezent pentru o manevră critică care va introduce capsula pe o orbită înaltă în jurul Lunii. Capsula va efectua o ardere a unui singur motor și, totul fiind în regulă, va rămâne pe orbita lunară timp de aproximativ o săptămână înainte de a se îmbarca în călătoria de întoarcere pe Pământ. Nava spațială este programată să se scufunde în Oceanul Pacific, în largul coastei californiene, pe 11 decembrie.

Orion a fost ocupată cu captarea de imagini ale Pământului și ale Lunii în diferite faze și la diferite distanțe pentru a testa eficiența camerei sale optice de navigație în diferite condiții de iluminare, ca o modalitate de a ajuta la orientarea navei spațiale în timpul viitoarelor misiuni cu echipaj, potrivit descrierilor imaginilor de pe contul Flickr al NASA.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Artemis 1 este o misiune deschizătoare de drumuri, concepută pentru a testa gradul de pregătire a navei spațiale Orion și a rachetei gigantice Space Launch System (SLS) a NASA pentru viitoarele misiuni din cadrul programului Artemis.

Dacă totul este în regulă, cei doi ar putea trimite astronauți în apropierea Lunii încă din 2024 – pentru prima dată din 1972 – în timpul Artemis 2. Aproximativ un an sau doi mai târziu, Artemis 3 îi va face pe astronauți să aterizeze în apropierea polului sud al Lunii.