• Clujul este cel mai scump oraş din ţară pentru cumpărătorii interesaţi.
  • Apartamentele noi din Timişoara sunt mai scumpe decât cele din Capitală.
  • Braşovul îşi păstrează poziţia a treia în clasamentul celor mai scumpe oraşe din ţară.

Piaţa imobiliară a dat semne de revenire încă din toamna anului trecut, iar primăvara aduce vești bune despre evoluţia preţurilor. Acestea sunt susţinute de o creştere mare a cererii în aproape toată țara. Crește și interesul de cumpărare a locuințelor, însă nu chiar în toate orașele. Ce se întâmplă pe piața imobiliarelor?

Ne aflăm într-un context de piaţă favorabil de achiziţie?

„În momentul de față, dacă ar fi să privim din punct de vedere al prețului, studiile de specialitate ne spun că da, a crescut prețul cu 15%-20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și automat va mai crește și anul viitor, deci, în concluzie, pentru cine are posibilitatea de a achiziționa, este un moment oportun. La anul, cu siguranță, vor fi prețuri mai mari”, a explicat Călin Ciortea, agent imobiliar, pentru Aleph News.

Pentru ce este interesul crescut? Pentru proprietăţile noi sau cele care au fost locuite?

„Interesul mare este pentru proprietățile noi. Clientul român își dorește personalizarea imobilului. Marea majoritate a dezvoltatorilor vând apartamentele la cheie, nemobilate. Comparativ cu cererea pe zone de imobile locuite sau vechi, automat, aici putem vedea o cerere mult mai mare, mult mai crescută. Dacă ar fi să ne uităm pe București, cea mai mare cerere este pentru sectorul 6, zona Lujerului, Gorjului, Militari în general, având în vedere unitățile de învățământ din zona, întrucât marea majoritate sunt studenți”, a adăugat Călin Ciortea.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Citește și