• Perioadele lungi de ședere pot reduce fluxul de sânge către creier, așa cum a demonstrat un studiu UCLA Health.
  • Lipsa de somn afectează abilitățile cognitive, afectând memoria, raționamentul și abilitățile de rezolvare a problemelor, așa cum arată un studiu de la Harvard Health.
  • Timpul excesiv petrecut pe ecrane înlătură echilibrul delicat al ritmului nostru circadian, care poate provoca tulburări de dispoziție, epuizare și insomnie.

Creierul este o minune a vieții și a complexității care ne controlează amintirile, sentimentele și gândurile. Deoarece rețeaua sa complexă de neuroni controlează toate mișcările noastre, este cel mai important organ din corp. Cu toate acestea, ne pierdem frecvent în obiceiuri care pun în pericol creierul, relatează ETimes.

Şederea prelungită

Datorită tehnologiei, ne-am forțat să fim confortabili în stilul de viață sedentar și nu suntem conștienți de efectele negative pe care le are asupra creierului nostru. Perioadele lungi de ședere pot reduce fluxul de sânge către creier, așa cum a demonstrat un studiu UCLA Health. Subțierea regiunilor creierului asociate cu formarea memoriei este o reamintire clară că mișcarea nu este doar benefică pentru corp, ci este crucială pentru sănătatea cognitive.

Somn insuficient

De multe ori trecem cu vederea valoarea somnului în viața noastră agitată. Cu toate acestea, lipsa de somn afectează abilitățile cognitive, afectând memoria, raționamentul și abilitățile de rezolvare a problemelor, așa cum arată un studiu de la Harvard Health. Mersul la culcare cu o oră mai devreme, abținerea de la alcool și cofeină cu o oră înainte de culcare și scăderea expunerii la lumina albastră pot acționa toate ca bariere de protecție, garantând reînnoirea și repararea creierului pe timpul nopții.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Timp excesiv în fața ecranelor

Timpul excesiv petrecut pe ecrane înlătură echilibrul delicat al ritmului nostru circadian, care poate provoca tulburări de dispoziție, epuizare și insomnie. National Institutes of Health avertizează că timpul prelungit pe ecran la copii este asociat cu o gândire mai slabă și cu rezultate mai slabe ale testelor de limbaj.

Citește și