• Fluviul Amazon, cel mai mare curs de apă din lume, se află în prezent în sezonul secetos.
  • Cercetătorii și activiștii încearcă să salveze delfinii supraviețuitori.
  • Institutul Mamirauá a declarat că un număr atât de mare de decese este neobișnuit.

Peste o sută de delfini au fost găsiți morți în Amazonia braziliană, pe fondul unei secete istorice și a unor temperaturi record ale apei, care au depășit în unele locuri 39 de grade Celsius. Delfinii morți au fost găsiți cu toții în lacul Tefé în ultimele șapte zile, potrivit Institutului Mamirauá, un centru de cercetare finanțat de Ministerul brazilian al Științei, relatează CNN.

Institutul a declarat că un număr atât de mare de decese este neobișnuit și a sugerat că temperaturile record ale lacului și o secetă istorică în Amazon ar fi putut fi cauza. Vestea va spori probabil îngrijorarea oamenilor de știință din domeniul climei cu privire la efectele pe care activitatea umană și secetele extreme le au asupra regiunii.

Este încă devreme pentru a determina cauza acestui eveniment extrem, dar, potrivit experților noștri, este cu siguranță legat de perioada de secetă și de temperaturile ridicate din Lacul Tefé, în care unele puncte depășesc 39 de grade Celsius”, a declarat institutul în comentarii preluate de CNN Brasil, afiliat CNN Brasil.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Fluviul Amazon, cel mai mare curs de apă din lume, se află în prezent în sezonul secetos, iar mai multe exemplare din fauna fluvială suferă, de asemenea, din cauza temperaturilor record. Cercetătorii și activiștii încearcă să salveze delfinii supraviețuitori, transferându-i din lagunele și iazurile de la periferie în corpul principal al râului, unde apa este mai rece, a relatat CNN Brasil, însă operațiunea nu este ușoară din cauza îndepărtării zonei.

Citește și