• Viitoarea generație de A.I. va necesita o sursă de energie aproape nelimitată, spune Sam Altman.
  • Cofondatorul OpenAI a investit 375 de milioane de dolari într-o firmă de fuziune nucleară din SUA.
  • Compania și-a stabilit obiectivul de a produce energie electrică la scară comercială utilizând tehnologia de ultimă generație până în 2028.

Viitoarea generație de Inteligență Artificială va necesita o sursă de energie aproape nelimitată, spune Sam Altman. Asta pe măsură ce capacitățile sale se îmbunătățesc și ating un nivel care depășește inteligența umană.

Cum se gândește Altman să obțină această energie nelimitată?

Singura sursă de energie capabilă să îndeplinească acest lucru este fuziunea nucleară, care imită reacțiile care au loc în interiorul Soarelui. A nu se confunda cu fisiunea nucleară care descompune atomul. În ciuda mai multor descoperiri majore din ultimii ani, oamenii de știință avertizează că suntem încă la câțiva ani distanță de a obține puterea de fuziune la o scară semnificativă.

El mai crede că puterea de calcul va fi „moneda viitorului” și va deveni cea mai prețioasă marfă din lume, iar energia este partea cea mai grea. Fuziunea nucleară este fundamentală pentru rezolvarea „puzzle-ului energetic” de furnizare a puterii de calcul pentru dezvoltarea Inteligenței Artificiale de generația următoare.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Cât de avansată este cercetarea privind obținerea energiei prin fuziune nucleară?

Cofondatorul OpenAI, care are o avere netă de aproximativ 2 miliarde de dolari conform indicelui Bloomberg Billionaires, a investit personal 375 de milioane de dolari într-o firmă de fuziune nucleară din SUA numită Helion Energy.

Compania și-a stabilit obiectivul de a produce energie electrică la scară comercială utilizând tehnologia de ultimă generație până în 2028. Helion Energy și-a asigurat, de asemenea, un acord de cumpărare a energiei de fuziune nucleară de la Microsoft – primul astfel de acord din lume.

Citește și