• Rămășițele sunt ale lui Deinonychus antirrhopus, animalul care a inspirat velocirapul din „Jurassic Park”.
  • Numele celui care l-a cumpărat nu a fost dezvăluit.
  • Oamenii de știință se tem de faptul că specimenele ar putea fi pierdute.

Un schelet de dinozaur a fost vândut pentru suma de 12,4 milioane de dolari, la Christie’s. Rămășițele sunt ale lui Deinonychus antirrhopus, animalul care a inspirat velocirapul din „Jurassic Park”. Numele celui care l-a cumpărat nu a fost dezvăluit.

Cu toate acestea, unii paleontologi sunt revoltați, deoarece continuă să fie scoase la licitație fosile. Aceștia se tem de faptul că specimenele ar putea fi pierdute, iar știința nu va mai putea face cercetări ce pot scoate la iveală informații utile. Tocmai din acest motiv, fosilele trebuie să fie cumpărate de instituții publice și nu private.

Conform casei de licitații, fosila, poreclită Hector, a fost prima vânzare publică a reptilei Deinonychus. Acesta a fost un dinozaur agil și biped, cu gheare mortale la picioare. Inițial, prețul de vânzare a fost de două ori mai mic față de cel estimat inițial, mai exact 6 milioane de dolari.

Recomandări

SONDA PARKER ATINGE SOARELE
MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SECRETE DESPRE UNIVERS
CE NU POȚI VIZITA ÎN 2025?
CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ

O parte din scheletul de dinozaur a fos reconstruită

De asemenea, scheletul de dinozaur este alcătuit din 126 de oase reale, dar celelalte au fost reconstruite, inclusiv cea mai mare parte a craniului.

Scheletul datează de peste 100 milioane de ani, din perioada Cretacicului timpuriu. Excavarea a avut loc de pe un teren privat din Montana, în urmă cu aproximativ zece ani, iar întreaga operațiune a fost condusă de către Jack și Roberta Owen.

Owen încheiase o înțelegere cu proprietarul terenului de la ferma unde lucra și i s-a permis să sape după fosile, profitul urmând să fie împărțit, conform The New York Times. O parte dintre fragmentele de oase a fost găsită în zona în care și alte rămășițe au fost descoperite.